Askerde tuşlu telefon kullanmak serbest mi?

Arkadaşlar merhaba kardeşim bu ayın 14 de askare kütahya ya gidicek ama tuşlu telefonu götürmesinde bir sıkıntı olur mu acaba? Yerinden yerine fark ediyorlar diye soruyorum. Şimdiden teşekkürler.

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Hiç bir yerde fark yok. Askeriye heryerde aynı. Depolama yapan cihaz, ses kaydı yapan, görüntü çeken, keyif verici madde vb.. Herşey kesinlikle yasak. En alt makamdan en üst makama kadar geçerli bu. Sadece göz ardı ediliyor. Şuanda tuşlu telefon(ses ve görüntü kayıt etmeyen, hafıza kartı takılmayan) ve askercell serbest. Farklı cihaz sokarsa şayet yakalanirsa en kötü askerliği uzar ama 7 gün ama 1 ay. Orası onlara kalmış. Diyeceğim o ki biraz beklesin ortamı görsün. Şuan bende askerdeyim

S

Teşekkür ederim arkadaşlar. Sezer Kayserilioglu sizede hayırlı tezkereler.

Merve Asıllı 6 yıl

"En iyi" ihtimalle askerliği uzar. Akıllı telefon yakalattığı için casusluk faaliyeti olarak tutanak tutulup, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilir bile. Üstelik yapmış olduğu askerlik hizmeti süresi de sıfırlanır.

Koray Yarar 6 yıl

Hiç riske girmemek en iyisi Koray

Merve Asıllı 6 yıl

Acemide biraz daha katı oluyor telefon kontrolü. Acemiye giderken ankesörlü telefon kartı tedarik etmeniz en sağlıklı çözüm. Yemin töreninden sonra telefonunu alsın, usta birliğinde rütbeliler insiyatif gösterecektir muhtemelen.

Koray Yarar 6 yıl

Teşekkürler

Merve Asıllı 6 yıl