At şampuanı (at kuyruğu) saç dökülmesini engeller mi?

Heyy yine yeniden ben şuan yengemin yanından çıktım sohbet ederken konu saç dökülmesinden açıldı ve bana AT şampuanı önerdi dalga geçiyor diye pek onemsemedim inanmadım ve gerçekmiş banyodan bildiğiniz at şampuanı getirdi ve dökülmenin durduğunu çok gür ve güzel çıkardığı söylendi forum sitelerinde pek kullanan göremedim su sampuani satan sitelerde yorum var ama dolandırıcı sitelerden olduğunu düşünmüyorum bu konuda bilgisi olan kullanan var mı

com-y2l86pvnvbxw6tqpixtf.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Her hafta saç dökülmesi ile ilgili post açılıyor. Öncelikle söylemeliyim ki, kadınlar ve erkeklerin saç dökülme sebepleri çok farklıdır. Kadınların genelde mevsim geçişleri, vitamin yetersizliği, iyi beslenememe, regl dönemleri, stres gibi nedenlerle dökülme yaşarken, erkeklerin saç dökülme nedeni %80 erkek tipi saç dökülmesi denilen Alopesi Areata yani genetiktir. Sizin öncelikle yapmanız gereken bir cildiye uzmanına gidip saç dökülme sebebinizi öğrenmeniz. Erkek tipi saç dökülmesi teşhisi konulmuşsa bunun bilimsel olarak ve fda tarafından onaylanmış tek tedavi yöntemi minoxidil + finasterid’dir. Bu tedaviye ek olarak biotin ve çinko takviyesi de yeni saç oluşumunu destekleyecektir. At şampuanı, yılan yağı, tilki kuyruğu gibi kozmetik ürünlerin saç dökülmesi tedavisine tek başına hiçbir etkisi yoktur. Bu konuda onlarca bilimsel makale okumuş biri olarak yazıyorum bunları.

C

okudugunuz cok mantıklı geldı bıraz baktım dedıklerınız dogru tek merak ettıgım bu ılacları devlet karslıyormu bır kısmını olsun tahmını aylık gıderım ne olur varmı fikriniz ?

Mustafa Çinik 6 yıl

Mustafa Çinik bey minoxidil’i devlet karşılamaz sanırım. Finasterid etken maddeli proscar adlı bir ilaç var. Her tabletini 3’e ya da 4’e bölerek kullanıyorsunuz. Biotin ise medobiohtin adlı bir ilaç var. İçeriğinden 5mg biotin mevcut. Asprinden bile daha az zararı var. Fazlası idrarla atılıyor. Her sabah aç karnına bol su ile içilmesi gerekiyor. Çinko ise solgar’ınkini öneriyorum. Gün aşırı alınsa yeterli. Bu şekilde disiplinli bir tedaviyle 4 ayda saçlar çıkmaya başlıyor ancak tedavinin tek kötü yanı ilaçları bırakmanıza takriben 1 ay sonra çıkan saçlar dökülmeye başlıyor.

Cihan Kamaci 6 yıl

Cihan Kamaci ne kadar süre devam etmek lazım bu dediğiniz tedavi için? Tedavi bittikten sonra ciddi dökülme oluyor mu

Yakup Altınkaynak 6 yıl

Yakup Altınkaynak tedaviye başladığınızda ilk 1 ay içerisinde şok dökülme yaşarsınız. Zayıf ve dökülmeye yüz tutan saçlar dökülür, bundan yaklaşık 2 ay sonra da yenileri çıkmaya başlar. En iyi sonucu almak için ilk 1 yıl aralıksız kullanmak lazım. Daha sonra vücut ilaçlara bağışıklık kazanıp tedaviye yanıt vermez oluyor. O zaman da atıyorum, proscar’ı, medobiohtin’i falan hergün almak yerine gün aşırı almak yerinde oluyor. Yaş ilerledikçe tedaviye vücudun gösterdiği reaksiyon azalıyor. Genç yaşlarda daha iyi sonuçlar alındığı gözlemlendi. 30 yaş üstü biraz problemli. Tek çare ekim.

Cihan Kamaci 6 yıl

Cihan Kamaci çinkoyu sakın aç karnına içmeyin bulantı yapabiliyor 1 hafta sonra anlamıştım. Solgar SNH’de az var çinko saç cilt ve tırnak için, memnunum ondan.

Damla Tekev 6 yıl

Damla Tekev hanım aç karnına medobiohtin alınacak. Çinko yemeklerden yarım saat sonra. Yoksa dediğiniz gibi bulantı yapabiliyor

Cihan Kamaci 6 yıl

Cihan Kamaci aynen zaten sizi düzeltme amacıyla değil hatırlatma, baştan uyarı olsun diye yazdım zaten ben çok kötü başlamıştım çinkoyla ilişkime çünkü.

Damla Tekev 6 yıl

ben çinko olarak Solgar Zinc Picolinate öneriyorum. Tablet başı 22mg çinko var

Cihan Kamaci 6 yıl

Cihan Kamaci teşekkür ederim

Yakup Altınkaynak 6 yıl