Ay'a gerçekten gidilmiş midir?

Ay'a gerçekten gidilmiş midir, yoksa soğuk savaş zamanındaki bu olay, ülkelerin birbirine güç yarışı sonucu uydurulan bir yalan mıdır?

com-iyrm5po899voz4o86fsm.jpg
Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
78
78 CEVAP

Buradaki oyun ama gerçekte fotoda bayrak yine dalgalanıyor ve altında gölgesi var Ayda gölgede olmaz rüzgarda

G

Basit bir deney yapalım. Alüminyum folyoyu al, katla ve geri aç. Düz bir şekilde dalgalanmadan durur değil mi. Ancak yine de kırışıklık kalmıştır.

Hakan Siviş 6 yıl

Ben onu demedim rüzgar dalgalanmalarından bahsettim Ayda rüzgar olmaz

Gökhan Zengn 6 yıl

Zaten dalgalanmıyor bayrak. Nerede dalgalandığını gördün de dalgalanıyor diyorsun

Hakan Siviş 6 yıl

1950li yıllara ait fotoya bak buna değil bu kurgu

Gökhan Zengn 6 yıl

Kardeşim anlamıyorsun sanırım. Diyorum ya. Eğer havasız ortamda şekil değiştirebilen bir nesneyi bir şekle sokarsan öyle kalır. Katlanmış bayrağı açmışlar ve sonuç bu olmuş. Ayak üstü ütü mü yapsalardı?

Hakan Siviş 6 yıl

Kardeşim sen asıl anlamıyorsun eski fotoda bayrak dalgalanıyor kırışıklık değil

Gökhan Zengn 6 yıl

Mesele nasıl durduğu değil ki, dalgalanmasıdir. Bayağı sallanarak dalgalanıyor..

Şevki Depe 6 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=yhab86KoVjU Buyur. Mythbustersde yapılmış bir deney. Vakumda dalgalanmayı gösteriyor. "Momentum alone is enough to wave a flag in vacuum. No wind needed"

Hakan Siviş 6 yıl

Bu hangi yıl yapılmış kardeşim

Gökhan Zengn 6 yıl

Sence yapımcı gibi mi duruyorum? 2008 de yüklenmiş işte ben de sen de aynı şeyleri görüyoruz sayfada.

Hakan Siviş 6 yıl

Bayrağın sahip olduğu momentum dalgalanma için yeterli diyor kısaca. Ekstra bir atmosfer ya da rüzgar gerekli değil diyor.

Hakan Siviş 6 yıl

Neyse sana anlatamayacağım daha fazla

Gökhan Zengn 6 yıl

Dalgalanma rüzgar yoksa devamlı olmaz ki, ancak orjinal kayıtta durmuyor.

Şevki Depe 6 yıl

Anlat ben dinlerim. Her türlü "komplo teorisi" için internette onlarca deney, onlarca düşünce yazısı ve onlarca antitez var. Yaklaşık 15 saniyelik araştırma ile bulabiliyorsun bunları üstelik. http://google.com/ sitenin adı da. İstersen kullan.

Hakan Siviş 6 yıl

Alt yorumdaki kamerayı nasıl açıklıyorsunuz?

Şevki Depe 6 yıl

Hakan Siviş kardeşim kusura bakma biraz moralim bozuk ama Şevki Depe doğru söylüyor

Gökhan Zengn 6 yıl

Bu arada https://www.flickr.com/people/projectapolloarchive/ şu da NASA'nın kendi flickr hesabı. Son iki yıl içinde restore edilmiş yaklaşık 12000 fotoğraf yayınladılar Apollo görevlerinden. Her biri de kayıpsız kalitede. Eğer adil kullanım kotanız yeterse istediğiniz gibi hepsine tek tek bakabilirsiniz. Herhalde 12000 fotoğrafın hepsine tek tek aralarında hiçbir fark olmayacak şekilde (ki farklı açı ve farklı zamanlarda çekilmiş fotoğraflar) photoshop yapabiliyorlarsa aya gittiklerini shoplamaktan daha mantıklı şeyler yapabilirler.

Hakan Siviş 6 yıl

Bu ABD ve Sovyet Rusya arasındaki güç yarışından kaynaklı bir kurgu

Gökhan Zengn 6 yıl

Yine 5 saniyelik bir araştırma sonucu o sorunun cevabını da buldum. https://space.stackexchange.com/questions/3012/who-installed-the-camera-on-the-moon-to-film-the-first-step

Hakan Siviş 6 yıl

The Neil Armstrong's "First step on the Moon" was filmed by a camera installed on the MESA (Modularized Equipment Stowage Assembly) at the side of the Apollo Lunar Module (LM) descent stage that Neil Armstrong had to pull a lanyard to unlock the pallet and make it drop open. #

Hakan Siviş 6 yıl

Türkçeden başka dil bilmiyorum.

Şevki Depe 6 yıl

MESA ismi verilen bir şeyin üstüne monte edilen kamera yardımıyla çekilmiş video. Apollo Lunar Module denen iniş aracının yan tarafında yer alıyormuş ve Armstrong açmış o kısmı. Buzz Aldrin isimli diğer astronot da yönetmiş.

Hakan Siviş 6 yıl

Yahu bu saçma bir antitez olur. Düşünün ki siz arabanizla turistik beldeye gittiniz oraya gittiginizi kaydetmek istiyorsunuz. Elinizde minik arabali kamera var. Araçtan çıkmadan önce onu yollayıp sizi çekebileceği tarzda bir ekranı ortalayip aracın kapısını öyle mi açarsınız?

Şevki Depe 6 yıl

Anlamıyorsun sanırım. Adam aya ayak basışını çekmek için uzay aracının yanındaki bir kapakçığı açıyor. Kamera modülü de kapakçığın altında yer alıyor. Aya indirilen bir şey yok.

Hakan Siviş 6 yıl

Ki adamlar senin ucuz olsun diye kıştan yer ayırttığın tatil beldesini çekmiyor insanlığın ilk kez gittiği bir gezegene inişi çekiyor

Hakan Siviş 6 yıl

Tamam kardeşim anladım şartlanmışsın

Şevki Depe 6 yıl

Sen bir şey söylüyorsun, ben öyle olmadığını kanıtlı ve fotoğraflı linklerle açıklıyorum ama şartlanan ben oluyorum. Yahu 12000 fotoğraf diyorum işte git sabaha kadar incele bir tane hata bul

Hakan Siviş 6 yıl

Uzaydan bir görüntü

com-8hfs5czxx4t5ijh498fm.jpg

Şevki Depe 6 yıl

Ayda yürümek icin dalgıç kıyafeti yeterli yahu

Şevki Depe 6 yıl

Bir üstteki yorum tabi ki ironi

Şevki Depe 6 yıl