Ayetler günümüze uyarlanabilir mi?

Modernistler ayetlere uymak yerine ayetleri kendilerine uydurmak için olmadık taklalar atıyorlar :

MODERNİST: Kur'an'da "NAMAZ" yok, "Salat" var!
BULUT: Salat ne peki?
MODERNİST: Desteklemek, yönelmek demek!
BULUT: Bu manayı hangi sözlükten buldunuz?
MODERNİST: Mehmet Okuyan ve Mustafa İslamoğlu öyle diyor!
BULUT: Okuyan ve İslamoğlu SÖZLÜK YAZARI MI?
MODERNİST: Sözlükler tahrif edilmiştir!
BULUT: O halde tahrif edilmemiş bir sözlük sende var, o halde o sözlükleri getir bize görelim?
MODERNİST: Kur'an'ı anlamak için Arapça bilmek gerekmez
BULUT: Ama Arapça bir kelimeye anlam verebilmen için o dili bilmen gerek sen bu dili biliyor musun?
MODERNİST: Sen Arapları yüceltiyorsun?
BULUT: Sen İngilizce biliyor musun?
MODERNİST: Sadece İngilizce değil bir kaç batı dilini biliyorum?
BULUT: Peki bildiğin bu dillerdeki kelimelere kafana göre anlam verebilir misin?
MODERNİST: Veremem!
BULUT: O dillerden bir kelimeye o dillerin kuralına göre anlam verdiğinde İNGİLİZ ya da ALMAN'ı yüceltmiş mi oluyorsun?
MODERNİST: Siz gelenekçi yaklaştığınız için biz bu haldeyiz!
BULUT: Bir dilin sözcük varlığı, gramer kaidelerinin gelenekçi görüşle ne alakası var? Bir dildeki kelimelerin anlamları geleneklere göre mi değişiyor? Yahut bir dilin yapısal unsurları geleneklere göre habire değişiyor mu? Bu mantığa göre aslında hiçbir dildeki sözcüklerin anlamı, gramatik yapısı sabit ve güvenilir değil!
MODERNİST: Diller zamanla değişir, kelimelerin ses yapısı vs değişir sen daha bu değişimin farkında değilsin!
BULUT: İyide dillerdeki değişiminde bir yasası var ve bu yasaya göre değişir ve bu değişimin sosyolojinin konusu olan "Gelenekçi yaklaşımla" bir alakası yok ki? Dildeki değişimin yasaları dilbilimle alakalıdır ve bununla Filoloji (Dilbilim) ilgilenir, gelenekçi görüşün Filolojiyle (Dilbilim) alakası ne? Bir dildeki değişimleri görebilmek için o dili çok iyi bilmek gerek, sen bu dilsel değişimleri ve tarihini bilecek kadar bu dili biliyor musun? Yahut verdiğin anlam bir değişim sonucuysa bize o değişimin olduğu dönemin kaynaklarını getirebilir misin? Yok getiremeyeceksen biz sana niye inanalım?
MODERNİST: Kur'an'da "Oruç" yok, "SİYAM" var!
BULUT: Siyam ne demek?
MODERNİST: Kendini tutma, geri durma vs anlamlarına gelir..
BULUT: O zaman Bakara suresi 185. ayetin meali şu mu oluyor :
Ramazan ayıdır ki, insanlığa rehber olan, bu rehberliğin apaçık belgelerini taşıyan ve hakkı batıldan ayıran Kur'an işte bu ayda indirilmiştir. Sizden biri bu aya ulaştığında KENDİNİ TUTSUN, GERİ DURSUN; hasta ya da yolcu olan kimse de başka günlerde KENDİNİ TUTUP GERİ DURSUN! Allah sizin için kolaylık ister, sizi zora koşmak istemez; oruç günlerinin sayısını tamamlamanızı, sizi doğru yola ulaştırdığı için O'nu yüceltmenizi ve şükretmenizi ister.
Afedersin kendini neden tutup, geri duracaksın? Hem bu niye bir ay olsun ki? Kendini tutmanın hastalık ve yolculukla ne alakası var?
MODERNİST: Eğer kastettiğin gibi oruç gün boyu aç kalmak olsaydı 187. ayette "sonra orucu geceye kadar tamamlayın" diyor ve gecede oruç tutulması gerekti..
BULUT: Geceye kadar cümlesinden ne anladın sen? Mesela sen Caddeye Kadar dediğinde caddenin kendisini mi yoksa caddeye ulaşıncaya dek olarak mı anlarsın? Gündüze kadar dediğinde "Gündüz mü" anlaşılır yoksa Gündüz'ün başlangıcına kadar mı anlaşılır, sen daha KENDİ DİLİNDE YAPILMIŞ TERCÜMEYİ ANLAYAMIYORSUN birde kalkıp bilmediğin bir dilin kelimesi hakkında konuşuyorsun?
MODERNİST: Emeviler sizin gibi aptallar için bu namazı ve orucu icat etti?
BULUT: Ama Emevilere karşı ayaklananların hepsi namaz ve orucunda son derece dikkatliydi ve tamda Emevilerin namaz ve oruçtaki gevşekliklerini eleştiriyorlardı, yani sizin mantığa göre tamda EMEVİ gibi düşünen sizler oluyorsunuz! Emeviler tamda sizin gibi namaz kılmamak ve oruç tutmamak için uğraştılar ama onlara karşı ayaklananlar bu disiplinin hakkını verdiler! Sen tarihide yanlış biliyorsun? O Emeviler ki yeri geldiğinde Ka'be'yi bile taşladılar, insanları Mekke'de katlettiler, eğer bu ibadetler onların icadı olsaydı hiç Ka'be'yi taşlarlarmıydı yahut namaz kılan oruç tutanın canına kıyarlarmıydı?
MODERNİST: Dinde ahlaklı ve erdemli olmak yeterli?
BULUT: Yabancısı olduğunuz bir dilin sözcüğüne olmayan manayı vermek hangi AHLAK ve ERDEM'e sığıyor?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Allah peygambere salat eder cümlesinde allah namaz mı kılıyor yani?

T

Salat kelimesi "Ale" harfiyle kullanıldığında namaz manasına gelmez, birine rahmet etmek, bereket, hayır dilemek vs anlamına gelir...Ahzap Suresi 56. ayet ve bir kaç ayette bu kelime "ale" harfiyle kullanılır ve eğer bu Allah'tan kaynaklanırsa kuluna rahmet etmek, melekler, insanlar ve cin gibi bilinçli varlıklardan kaynaklanırsa af ve mağfiret dilemek olur...Salat kelimesi tek başına kullanıldığında ritüel anlamda "namaz" demektir! Salat kelimesine kafalarına göre anlam verenler kelimenin kullanılış formundan habersizler çünkü Arapça bilmiyorlar yada bu nüansları fark edecek kadar Arapçadan habersizler...

Muhammed Bagcabasi 6 yıl

Hristiyanlar aramice mi biliyor?

Tayfun Özkurt 6 yıl

Tayfun Özkurt aramice ve Arapça biliyor musunuz?

Muhammed Bagcabasi 6 yıl

Hayır. Müslüman veya hristiyan olmak için yerel lisanı mı öğrenmek gerekiyor? Kuşkafalı suudun lisanını niye öğreniyim, onlar da lawrence.ın lisanını konuşuyor.

Tayfun Özkurt 6 yıl