Aynada gördüğüm yüzle fotoğrafta gördüğüm neden aynı değil?

Geçen kendime aynada bakıyorum hani tamam yakışıklı birisi değilim ama nasıl orta falan yani elim ayağım düzgün birisiyim çok şükür ama geçen telefon kamerasından bir fotoğraf çekeyim dedim aynadaki benle çok farklı yanı bizzat bir kaç arkadaşıma sordum denedik onlarda aynısını diyor bunun sebebi nedir? Bir yerde beni etkiliyor yani dediğim gibi yakışıklı değilim ama o fotoğrafta baya değişik çıkmıştım ( kameraların ayna modunu biliyorum merak ama yinede bir değişiklik var psikolojik mi ne merak ettim )

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Turgut ekim adli fotoğrafçı bunu merak ediyor ve araştırıyor. Sonuç şu aynaya bakarken ışık kaynağı, ışınlarını aynadan direkt sizin yüzünüze yansıtıyor. Yüzünüz olduğundan daha parlak görünüyor. Daha yakışıklı çıkıyorsunuz.

A

Alakası yok. Bi kere parlaklık ile yakışıklı görünmenin alakası yok. Tam tersine, kusurları kapattığı için daha az ışıkta genel olarak kişiler daha estetik görünür. Zaten bu kusur kapatma sevdasına 30.000 tane filtreli aptal aptal fotoğraflar görüyoruz her yerde. Ayrıca flaş ile çekilen fotoğraflarda kişilerin nasıl çirkin çıktığını da anımsatırım. Her şey ortadadır çünkü

Raşit Crtn 6 yıl

Bu yüzden mi modelleri süper ışıklar altında çekiyorlar? Işığın geliş açısı falan önemlidir diye biliyorum ben. Doğrudan suraya gelen ışık, Özellikle yaylım olarak gelen ışık pek çok "kusur"u örter bence. Hatırlatırım. Güneş'ten gelen ışığın yayılımı ile zottirik makineden gelen ışığın yayılımı, tonu falan bile çok farklı.

Selçuk Kenis 6 yıl

Selçuk Kenis o ultra ışıklar fotoraf üzerinde daha rahat oynama yapılabilmesi için önemli çünkü ultra yüksek ışık kalitesi tüm görüntüyü (kusurlarda dâhil) ortaya çıkarır sonra bilgisayar ortamında düzenleme yapılır

MBertuğhan Özüşeker 6 yıl

Tamamdır. Makul. Gerçi, aşırı aydınlanmış bir yüzeyde gözüm ayrıntıları seçemiyor ama... İşlem fotoğrafta farklı olabilir. yine de, güneş ışığı ile o ışıkların farklı etkinlikleri olduğunu düşünebiliriz?

Selçuk Kenis 6 yıl

Evet tabi öyle tabi

MBertuğhan Özüşeker 6 yıl

Alakasi mi yok? Tuh ya desene fotograf studyolarindaki isiklar falan hep bosunaymis.

Ahmet Eliz 6 yıl

Turgut ekimin konuyla alakali blog yazisini bulabilirsem atarim.

Ahmet Eliz 6 yıl

MBertuğhan Özüşeker O ışık olayını harika bi biçimde açıklamış. Bu arada MBertuğhan, *yapılabilmesi* olacak

Raşit Crtn 6 yıl

Raşit Crtn teşekkürler yazım hatası için özür dilerim

MBertuğhan Özüşeker 6 yıl