Banka kartı çalınıp para çekmişler savcılığa şikayet etmeden başka ne yapılabilir?

Arkadaşlar merhaba,
Eşimin banka kartını kopyalayıp bütün parayı çekmişler içinden. Savcılığa şikayet edicez ama başka yapılacak birşey var mıdır? Savcılık en az 2 ay sürermiş. Daha önce başına böyle bi olay gelen varsa yönlendirirse süper olur. Parayı geri alma şansımız olsun lütfen Ayrıca kesinlikle internet alışverişinde kullanılmayan bir karttı. ATMden para çekerken bile karekod okutarak işlem yapıyorduk.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Müşteri hizmetlerinden itiraz ve dolandırıcılık talebinde bulunun, kredi kartını iptal ettirin, hala o banka ile çalışmayı düşünüyorsanız da yenisini talep edin, akabinde sizden dilekçe isteyecekler, ayrıntılı bir şekilde itirazınızın sebebini, harcamanın şüpheli/ dolandırıcılık sebebiyle olduğunu açıklayın. Bir banka kredi kartından benim de başıma böyle bir olay gelmişti, dilekçeden 1 hafta sonra talebim olumlu karşılanıp para iadesi yapılmıştı.

O

Kişi kendi iradesiyle bu işi yaptığı için bankayı pek bağlamaz

Egemen Okuyan 5 yıl

Karttan harcama yapılmamış. Maaş kartı zaten. Direkt para çekilmiş atmden. Yani banka biraz kartı başkasına vermediğinizi nerden bilelim demeye getiriyo. Çünkü kopya kart var ortada.

Evrim Bayramlar 5 yıl

Evrim Bayramlar kopya kartta bankayı bağlamaz

Egemen Okuyan 5 yıl

Kartı en son kullandığın atm veya kartı kullandığın ortamları kontrol et

Egemen Okuyan 5 yıl

Kartın en son nerede kullanılğını bankadan öğrenin, harcama tutarı ne kadarsa nerede kullanılmıssa oraya yönelin

Sinan Kerkük 5 yıl

Evet bu durumda biraz zor olabilir, benim durumumda kart bilgileri kopyalanıp pos cihazlarından çekilme durumu vardı. ATM den para çekilmesiyle ile ilgili bir fikrim yok açıkçası, emniyetin bilişim suçlarıyla ilgili departmanlarına başvurun, en son kullandığınız ATM lerin kamera kayıtlarını inceletin. Umarım şansınız yaver gider ve paranız iade edilir. Geçmiş olsun

Onur Erentürk 5 yıl