Bir atom altı parçacığını durdurmanın yöntemi var mı?

Var ise bu yöntem nedir? Higgs bozonunu cern deki çarpıştırıcıların mıktasıyla ölçüyoruz fakat sanıyorum durduramıyoruz. Bir parçacığın hereketini durduğumuz yöntem var mı? Parçacıklar kendi başlarına ölçülemiyorlarmış. Kendi dönüşleri var. Biz cern de hızlandırıyoruz. Durdura biliyor muyuz?

com-ymqjlgt09ygzvd0pnook.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Benim bildigim, elektron alti parcaciklarda tesbit ediliyor. Cern deneyi detaylarina girin. Aek yayini. Hatta manyetik alanla sabitleniyor. Yeni nesil bilgi sayarlarda nasil kullaniriza calisiyorlar. Anti atom olusturmaya calisiyorlar.

N

Elektron altı parçacık değil, elektronun spini tespit edildi. Elektronun manyetik kutuplu olduğu anlaşıldıktan sonra oldu bu. Elektronun durumunu Tespit etmek için quantaya enerji veriliyor. Bunun etkileriyle dolayli tespit ediliyor. Ölçümden önce superpozisyon denen bir denen bir durumdalar Manyetik alana alınıyor ama sabitlenmiyor. Manyetik alanın etkisi ile enerji yüklenip yön değiştiriyor. Hangi alanda dalga, hangisinde parçacık özelliği göstereceği bilinebiliyor. Bilgisayarda çalışma prensibi de böyle oluyor. Anti atom konusunu ben de bilmiyorum.

Adar Sahaf 6 yıl

Cok bilgi yok elimizde.

Nazım Erdinç 6 yıl