Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini neye güldüğünden zekasını anlarsın

Mevlananın şimdiye kadar gördüğüm sözleri arasında katılmadığım ilk söz bu oldu. Çünkü herkese komik gelen şey farklı olabilir. Siz ne dersiniz?

"Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini neye güldüğünden zekasını anlarsın"  Mevlana

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Fatma hanım, herkesin gülme şekli farklı olduğu gibi komik gelen durumlar farklıdır. Ben birisinin güldüğü şeye göre akıl seviyesini ölçersem başkasının da benim güldüğüm şeyle akıl seviyemi belirleme hakkı vermiş olurum, ki bence buna ne benim hakkım olmalı ne de başkasının. Gülüş insanın olaylara bakış açısına göre değişir ve gülmek o kadar iyi bir ilaçtır ki gülmeyi bile böyle kalıplara koymaya çalışmak insanlığa haksızlık olmaz mı?

R

Gülmek var gülmek var... Herkesin her ortamda ayarsız bir şekilde gülmesi kastediliyo bence...

Tunahan Tatlidil 6 yıl

Kapalı bir toplumda büyüdük, gülmelerimiz hep sınırlandırılmaya çalışıldı. Öyle ki sessiz gülmek öğretildi. Oysa kahkaha atmaya cesaret edince kahkahanın da ne doğal bir olgu olduğunun farkına vardım. Ben bayağı geç farkına varmıştım ama sonra bu baskılardan dolayı bu doğallığın hiç farkına varamayanların olduğunu farkettim. Halime şükür etmedim, üzüldüm. Atalarımızın bazı çok doğru sözlerinin yanında toplumun kalıplarını güçlendiren böyle sözleri de olmuş malesef. Bu da doğal bir şey aslın da... Sonuçta bu özlü sözleri söyleyen kişiler de insan...

Rıhan Sevoş 6 yıl