Birisi tanrı olduğunu iddia etse gerçeği söyleyip söylemediğini bilebilir miyiz?

Ben tanriyim dersem beni hangi gerekçe ile kabul veya red ederdiniz.
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
131
131 CEVAP

sen tanrı olamazsın çünkü tanrının varlığı görülmez bir ikincisi tanrının emriyle gerçekleşen bazı oaylar var bunları sen yapamazsın sabah olunca güneşin doğması akşam olunca güneşin batıp yıldızların ortaya çıkması ve dört mevsimin sırasıyla yaşanması vs. Vs. Gibi. O yüzden sen tanrı olamazsın .

M

Bir sosyolog olarak bu olaya farklı açıdan bakmanız gerekmez mi? Kendini tanrı, peygamber, mesih, insanüstü varlık vb. Olarak kabul edip toplumun bir veya büyük kısmını buna inandırıp tarikat, cemaat, mezhep kurmuş insanları ve müridlerini (veya koyunlarını) incelemeniz gerekmez mi? Altında yatan nedenlerin ilginizi çekmesi gerekmez mi?

Eda Dakak 6 yıl

Ama pardon, benim hatam... Ben sizi sosyolog zannetmiştim, siz soyoloğ'muşsunuz...

Eda Dakak 6 yıl

Ve şunu da eklemden geçemicem... Savunmanız geçersiz.... Tanrı'sın diye illa görünmez mi olmak lazım? Niye? Hadi görünmez tanrısın, duyulursun, hissedilirsin, kendini, varlığını belli etmenin birçok yolunu bulursun TANRI isen... Ve güneşin doğuşunu / batışını, yıldızların "ortaya çıkmasını", saydığınız her şeyi çok basit bir ilimle açıklanabilir, adı "BİLİM"...

Eda Dakak 6 yıl

bilim tanrıyı çözse o zaman bilim derdik bilim ölümü bile çözemiyor eda hanım bilim hayatımıza bazı katkılar sağladı inkar edilmez ama bilim beşeri bir dal o yüzden daha ileri gidemez. Bence sosyolog olmak veya sosyolog adayı olmak tanrıyı inkar etmek degil bilakis doğru rasyonel bakıp kendini komik duruma düşürmemek bence .

Mehmet Cizmeci 6 yıl

sen tanrı yı görmüyormusun güneş ay yıldızlar mevsim döngüleri diyorsun da bundaki nizam da tanrının varlığını görmüyormusun yada şöyle diyeyim hicmi aynaya bakmıyorsun ne kadar kusursuz yaratıldım diye.

Kadir İsmailoğlu 6 yıl

aynen kadir bey.

Mehmet Cizmeci 6 yıl

"ölümü bile çözemiyor" derken? Neden ölündüğü belli, ölüm sonrası neye inandığınız da dinle alakalı.... Ben de tanrının beşeri bir icat olduğunu savunabilirim aynı şekilde... İnsanları anarşiye teşvik etmemek ve toplumu "dizginlemek" adına icat edilmiş bir kavram din, tanrı, haram, cennet, cehennem... Peygamberlerin hepsinin de şizofren / narsisist / bipolar oldukları ama henüz ruh hastalıklarının isimlerinin konulmadıkları bir dönemde yaşamış olmaları büyük avantaj...

Eda Dakak 6 yıl

Kadir İsmailoğlu sizin de savunmanız geçersiz... Sosyoloğ Mehmet Selvihan bey "sen tanrı olamazsın, çünkü tanrı görünmez" yorumuna karşı asıl ben "tanrı illa görünmek zorunda değildir, hissedlir, duyulur" dedim... Ve şunu da belirteyim, ben tanrıya inanmıyor değilim... İnanıyor da değilim... İnanmak İSTİYORUM, bu dünyada yapılan BÜTÜN zulümlerin (özellikle savunmasız insanlara, hayvanlara ve insanın doğaya verdiği zararlara karşı) er ya da geç cezalandırılacağına inanmak istiyorum... Karma, enerji, "ektiğini biçme" tanrı, gibi birçok şekilde acısının çıkacağını bilmek istiyorum!

Eda Dakak 6 yıl

Bir şey "çözemedik" diye illa ilahi bir açıklama bulmak zorunda mıyız? Bu basit bir araştırma / kaynak / bilgi yetersizliği olamaz mı? Saçma...

Eda Dakak 6 yıl

Ve yorum yapıp üye olduğunuz grubun "Nietzsche - Atay - Bukowski - Kafka - Freud" olup, bu (şu anda eminim kemikleri sızlayan) insanların herhangi birinin bir yazısını okumuş olsaydınız yanlış grupta olduğunuzu anlar mıydınız??

Eda Dakak 6 yıl

eda hanım sizin müslümanlığınızdam şüpheliyim kusura bakmayın. Konu bu olmasa da çünkü sanki tanrıyı inkar ediyorsunuz günahı da sizedir bilmenizi isterim konu farklı yöne kaydı yorum yapmıyacam bundan sonra ALLAH sizi de hidayete erdirsin başka bir şey de demiyorum.

Mehmet Cizmeci 6 yıl

Müslümanlığımdan şüphe duymanıza gerek yok çünkü müslüman değilim zaten Ama yine de Amin cümlemize

Eda Dakak 6 yıl

belli zaten keşke tövbe etsende ahirette cezalandırılmasaydın dön bu ateistlikten.

Mehmet Cizmeci 6 yıl

Hahahahah müslüman değilim diye hemen ateist mi oldum? Yahudiyim belki? Belki hıristiyanım? Budistim? Agnostikim? Deistim? Animistim? Politesitim? Şamanım? Daha sayayım mı?

Eda Dakak 6 yıl

Ayrıca yukarıda yazdığım yorumdan zerre bir şey anlamamışsınız tebrik ederim.... At gözlüklerinizle ahirette mutluluklar dilerim...

Eda Dakak 6 yıl