Boy uzatmak için ne önerirsiniz?

Boy uzatmak için ne önerirsiniz?
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
63
63 CEVAP

Kalsiyumun büyüme için ne kadar önemli olduğunu yukarıda açıklamıştık. İşte süt mükemmel bir kalsiyum deposudur. Bunun yanında kalsiyum vücutta tutulmasını sağlayan A vitamini ve hücrelerin büyümesini sağlayıcı protein de içerir. Süt kolayca sindirilebilir ve proteinlerin maksimum düzeyde özümlenmesini sağlar. Kaymağı alınmış süt yağ içermez ve % 100 protein kaynağıdır. Özellikle büyüme çağında günde en azından 2-3 bardak süt içilmelidir.

2. Süt Ürünleri

Sütün yanında, süt ürünleri de boyun uzamasına katkı sağlamak için tüketilmelidir. Özellikle peynir ve yoğurtA, B, D ve E vitaminleri açısından çok zengindir ve protein ve kalsiyum da içerirler. D vitamini ve kalsiyum büyüme için çok önemli olduğu için eksikliklerinde boyun uzaması olumsuz yönde etkilenir. Kalsiyum alımı özellikle ergenlik döneminde çok gereklidir.

3. Sebze ve Meyveler

Sebze ve meyveler boyu uzatmanın yanında sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için de önemlidir. Bunlar yoğun miktarlarda vitamin, lif, potasyum ve folik asit içerirler. A vitamini doku ve kemiklerin gelişmesine yardımcı olur. Kavun, greyfurt, papaya, mango, karpuz ve kayısı en zengin A vitamini kaynaklarındandır. A vitamini ayrıca havuç, nohut, kabak, brokoli, ıspanak ve patateste de bulunur. Bunların yanında turunçgiller, kabuksuz meyveler, patates ve domates de sağlıklı kemik büyümesine yardımcı olur ve boyun uzamasına katkı sağlar.

4. Tavuk

Tavuk hayvansal yiyecekler arasında en zengin protein kaynaklarındandır. Kas ve dokuların gelişimi için maksimum miktarda protein içerir.

5. Kırmızı Et

Kırmızı et de önemli derecede protein miktarıdır fakat kolesterol düzeyini artırıcı etki gösteren yağlar da içerir.

6. Nişasta ve Hububatlar

Nişasta ve hububatlar vücudun temel enerji kaynaklarıdır. Bunun yanında B vitamini, lif, demir, magnezyum ve selenyum da sağlarlar. Ayrıca çok önemli kalori kaynakları oldukları için özellikle çocukların hızlı gelişim sürecine girdikleri ergenlik çağında tüketimleri artırılmalıdır. Kahverengi pirinç, mısır, tam buğday içerikli gıdalar büyüme ve boy uzamasında çok önemlidirler.

7. Bolu Yumurta

A