Cehennemliklerin günahı seks ve içki idi cennetliklerin mükafatı da seks ve içki

com-mrh5gowlt2ez3z0mzjid.jpg
Cehennemliklerin günahı seks ve içki idi cennetliklerin mükafatı da seks ve içki
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Burda anlatılan içki dünyada ki içkiden farklıdır anlamı çıkıyor doğru. Zaten öyle olması gerekmez mi? Yani cennette işen zehir bile içsen orda zehir etkisi yapmaması gerekmez mi? Neden içki vurgulanıyor? Çünkü o zmn herkes içki içmek istiyordu, onlara bunu içmeyin öteki dünyada bünün daha iyisini içersiniz ve size hiçbir zararı olmaz mesajı veriliyor. Lütfen ayetleri sırf şimdi iyi görünsün diye lastik gibi sağa sola çekmeyin.
İkincisi ise madem cinsellik yok ise niye huriden bahsetsin. Başında gölge yapması için mi?
Buradan şu görülüyor: O zmnlar insanlar sex ve alkole çok düşkün olduğu için ikisinin önünü alabilmek için bunlardan vazgeçin cennette ikisindende daha iyisini alacaksınız. Yani onları can damarlarından vurmuş oluyor bu ayet.

F

Kadın zaten her zmn ikinci planda

Fellowved Çiracioğlu 6 yıl

O zamanlar sex ve şarap çok önemliymiş diyor ya

Fatih Lis 6 yıl

Sexin ve şarabın önemli olmadığı bir zaman dilimi var mı?

Fatih Lis 6 yıl

Bu Fellowved Çiracioğlu meseleyi hâlâ anlamadı. Bak güzel arkadaşım, Kur'an Allah katındandır. Ve cennette sadece seks veya sarhoş etmeyen mutluluk veren içecekler yok. Allah Kuran'da aklınıza gelen hatta hayal sınırlarını aşan her türlü güzellik mevcut buyuruyor. Sekse ve şaraba niye bu kadar kafayı taktın. Şarap Arapça'da içecek anlamına gelir. Alkolü unut. Akıl açıcı olduğunu Allah bildiriyor.

Fatih Lis 6 yıl

Kadınlar ikinci planda değildir İslamda Allah Kuran'da kullarına seslenirken hep mümin ve mümineler der. Erkekler için mevcut bütün nimetler kadınlar için de mevcuttur. Sercan Günay

Fatih Lis 6 yıl

Güzel düşünün, güzel bakın. Allah kullarını çok sever, merhamet eder. O çok adil ve çok güçlüdür O'na hiçbir şey zor gelmez.

Fatih Lis 6 yıl

Fatih Lis o zmnlar sex ve alkol cok onemli idi aciklamasi biraz yanlis olmus tabi haklisiniz. Orda demek istedigim peygamber ilk geldiginde insanlar cok icki icerdi, ickiden vazgecmek istemiyorlardi ayrica sexin herturlusu vardi kadin kadina, erkek erkege ve kadin arkek arasinda. Buna alisik toplum bunu devam ettirmekten vazgecirmek icin bu ayetler gelmistir demek istedigim bu aslinda. Duzeltme icin tskler.

Fellowved Çiracioğlu 6 yıl

Fatih Lis kadina malesef iknci planda bari bunda israr etmeyin. En Azindan Allah boyle emretti deyin zaten bir inanc.

Fellowved Çiracioğlu 6 yıl

İslamda kadın çok değerlidir, peygamberimiz de öyle çok kıymet vermiştir. Bugün İslâm dünyası Kuran'dan uzaklaşmış ve bağnazlığa saplanmış. Allah da başlarına bela veriyor bu bağnaz dünyanın.

Fatih Lis 6 yıl

Kur'an tam yaşansa islam alemi içinde bulunduğu durumda olmazdı. Bilimde sanatta, kalitede, kadın haklarında en önde olurdu. Tarihte bunun örnekleri var. Bugün İslâm aleminin hali içler acısı.

Fatih Lis 6 yıl

Bugün müslümanlar Kur'ana uymak yerine hurafelere uyuyorlar çoğunlukla. Ve insanlar bu tipler yüzünden İslam'ı kötü sanıp düşmanlık besliyorlar.

Fatih Lis 6 yıl

İslâm güzel olan her şeydir. O din ve Kitap Allah katından inmiştir. Aksi düşünülemez zaten. Ben gerçek İslam'ı yaşıyorum inşaAllah.

Fatih Lis 6 yıl

Bütün nurunu bütün güzelliğini yaşıyorum hem de inşaAllah. Din sevgidir.

Fatih Lis 6 yıl

Ve şahit olun yakın zamanda tüm islam alemi de hurafelerden arındırılıp güzel günlere kavuşacaklar inşaAllah. Göreceksiniz çok yakın bir zamanda olacak inşaAllah bu dediklerim.

Fatih Lis 6 yıl