Çocukluğu sevgisiz ve sağlıksız geçmiş biri ileride sağlıklı psikolojiye sahip bir birey olabilir mi?

Çocukluğu sağlıksız ve sevgisiz geçmiş bir kişinin ileride sağlıklı psikolojiye sahip bir birey olabileceğine inanıyor musunuz? Bu ihtimal sizce de çok mu düşüktür ?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Ben bana aktarılan sayı dahilinde 5 farklı insan tarafından büyütüldüm bebekliğimden bugüne kadar (anne baba anneannem ve dayım hariç, yabancılardan bahsediyorum) dayım raporlu şizofrendir. Annem hariç 4 yabancı (biri iyiydi) babam ve anneannem ise raporsuz deli. Gayet sağlıklı bir psikolojim var inceleyip görebilirsiniz... Oluyor yani.

A

Biraz özel olacak ama poligamik misiniz? Bu konuyla ilgili bir makale okumuştum.

Elif Eşli 6 yıl

Yo hayır değilim

Alican Naz 6 yıl

Birden fazla elde büyüyen bireylerde poligaminin görülmesi üzerine bir makale mi ?

Alican Naz 6 yıl

Alican Naz evet, birden fazla kadın tarafından büyütülen erkekler için.

Elif Eşli 6 yıl

Anlıyorum belki oran karşılaştırması yapıldığında bahsettiğiniz durumda erkekler çoğunluk oluşturuyordur gerçekten, olabilir ama net bilgim yok maalesef. Benim yaşamakta olduğum bir şey değil.

Alican Naz 6 yıl

yani yardımcıdan bahsetmiyorum. Hakiki annesini tam çözemeyip anne yerine koyduğu üç beş kişi varsa mesela büyüme esnasınsa, öyle bir makaleydi.

Elif Eşli 6 yıl

Şimdi daha iyi anladım benim o derece ciddi bir durumum olmadı, gerçekten karmaşıktı çünkü birden fazla kadına anne dedim evet ama nurten annemin semra annemin gerçek annelerim olmadığının bilincdeydim. Her akşam dilek annem olan gerçek annem ile birlikte olabiliyordum bu konuyu daha önce düşünmemiştim

Alican Naz 6 yıl

Alican Naz bence biraz araştırın yine de, çünkü çok eskiden okumuştum, siz bunu yazınca aklıma geldi, net hatırlayamıyorum bilgileri.

Elif Eşli 6 yıl