Çok gergin araba sürüyorum bunu nasıl aşabilirim?

Yaklaşık 2 aydır her gün 1-2 saat araba kullanarak direksiyon sınavına hazırlandım. Geçen hafta sınava girerken de ve hâlâ daha iyi araba kullanıyorum. Fakat sınavda hoca bana bağırıp beni ağlama krizine soktuğu için geçemedim. Geçememiş olmam araba kullanmayı bilmeme rağmen beni üzdü ama sınavdan sonra tekrar çalışmaya başladığım günden beri araba kullanırken elim ayağım titriyor, ağlayasım geliyor. İyi sürmeme rağmen artık zevk almıyorum araba sürerken ve çok gergin kullanıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
72
72 CEVAP

NLP'deki çapa atma prensibi gibi bir şey olmuş sen de. Hoca ile yaşadığın soruna karşı verdiğin tepki her araba sürerken baştan yaşıyorsun. Bir nevi korku gibi zaten. Richard Bandler'a 1-2 korku dışında korktuğumuz her şeyi öğrenmişizdir. Bu yüzden korkmayı öğrendiysek korkmamayı da öğrenebiliriz diyor.

Sen de bu oluşan durumu düzeltebilirsin. İki şekilde aşabilirsin bu durumu. Birinci yol yanında sana gayet iyi gidiyorsun, bir sorun yok gibi olumlu şeyler söyleyen bir arkadaşınla araba sür kısa bir süre. İkinci yol direk korkunun üstüne git, ağlaman gerekiyorsa ağla ama üstüne git. Birkaç denemeden sonra aşacaksındır.

E