Deccal, Dabbe, Mehdi, Mesih, Yecüc ve Mecüc hakkında yorumlar?

Mehdi ve Mesih hakkında ne düşünüyorsunuz? Bazıları bazı ayetleri Mehdinin varlığına kanıt gösteriyor fakat bazıları Kur'an da Mehdi yoktur diyor. Bazıları Mehdiden bahseden hadisler sahihtir bazıları değildir diyor. Bazıları İsaa. S. dünyaya yeniden gelecek ve Mehdi ile buluşup Deccali öldürecek diyor. Deccal, Dabbe, Mehdi, Mesih, Yecüc ve Mecüc hakkında neler düşünüyorsunuz ?

com-jcoer6qfi6sfpdwuycak.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Mehdi inancı bir kere kuranı kerime aykırıdır;
Allah hz peygamberi hatemul enbiya olarak göndermiştir. Fakat mehdi gelecek demek, peygamber efendimizden sonra bir peygamber daha gelecek anlamına gelir ve bu da kurana terstir. Buradan mehdi inancının dinimizde yeri olmadığını anlayabiliyoruz.
Mehdi inancı Müslümanları tembelliğe boşvermişliğe itmek için uydurulmuş bir şeydir.

C

Mehdiye inanıyorum/inanmıyorum tarzı bir yorumum yok fakat Mehdi peygamber değildir. Ayrıca Mehdiye inananların inanması da biz yatalim Mehdi kurtarsın inancı değil

Yusuf Akalın 6 yıl

Allah tarafından dünyaya gönderileceğine inanılan biri peygamber olmazda ne olur. Var mı böyle bir mantık.

Cahid Köseni 6 yıl

Peygambere din yollanır İslam suan hak dindir zaten Mehdi inancına göre Mehdi Islami yaymak için gelecek yeni bir din çıkarmayacak

Yusuf Akalın 6 yıl

İslamı yaymak için hz. Peygamber efendimiz gönderildi bi daha gönderilmeyeceği kuranda geçiyor. Ama siz illa ekstradan birinin daha gönderileceğini iddia ediyorsunuz. Allah son peygamber hz. Muhammettir diyor bunun neyini anlamıyorsunuz.

Cahid Köseni 6 yıl

Yav inanıyorum dediğimi nerde gördün Allah Allah kafayı yiycem bir kişi bile dediğimi anlamamış bir seyler uyduruyor

Yusuf Akalın 6 yıl