Deniz Gezmiş kimdir ?

Arkadaşlar deniz Gezmiş kimdir

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

İlk eylemi ODTÜ te rektörün odasına Atatürk resmi asan adamdır..
osmanlı sarığini profil yapana değeri olmasın zaten, ne o isterdi ne de biz isteriz.

M

osmanlı sarığı değil o safevi hükümdarı Şah ismail hatayinin fotoğrafı

Dengiz Oztrk 6 yıl

ODTÜ ne alaka?

Alp Sancaktar 6 yıl

İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi yıllarında (1968) okuduğu okulu işgal etmiştir. İşgal edilen okulun içi orak çekiçli kızıl bayraklarla donatılmış işgal günlerce sürdürülmüştür.Bu gün neredeyse anti emperyalist vatansever bir kahraman muamelesi gören deniz Gezmiş’in işgal ettiği okulun hiçbir koridorunda nedense Orak çekiçli rus bayrağı varken, Türk bayrağı hiç yoktu. Birak Atatürk Resmi asmayi.. Abartmayalim.

Cemal Topcan 6 yıl

Alp Sancaktar İstanbul ünüversitesi prd.

Mete Canatanruaoglu 6 yıl

Antiemperyalist olmak için Türk Bayrağı mı asmak gerekiyor?

Alp Sancaktar 6 yıl

Alp Sancaktar Rus bayragi varken niye assinki Türk bayragini.

Cemal Topcan 6 yıl

com-07p582fgj1te2fd7kvcc.jpg

Mete Canatanruaoglu 6 yıl

Rus bayrağı asınca anti-emperyalist olmuyor mu?

Alp Sancaktar 6 yıl

deniz Gezmiş'i siz kime anlatıyorsunuz? Dalga mı geçiyorsunuz. Biz neyin ne olduğunu biliyoruz zaten. İnsanları saçma sapan bahanelerle itibarsızlaştırmaya çalışmayın.

Alp Sancaktar 6 yıl

Alp Sancaktar Git Rusyada ac Rus bayragini. Türkiye Sinirlari icersinde Türk bayraginin hükmü gecer.. yukarida dedigim gibi Amerkan karisi olmaktansa natasa olmaya razi gelmektir sizin düsünce.. Rusya emperyalist ülke degilmi??

Cemal Topcan 6 yıl

orak çekiç sadece rus bayrağını temsil etmez, emeği mücadeleyi temsil eder.. Son sözünde bile bağımsızlıktan bahseden adama mı soyluyorsun bunu.

Mete Canatanruaoglu 6 yıl

Son Sözü dediginden sen ne anladin???Yaşasın, Türk Halkının bağımsızlığı!. Yaşasın, Marksizmin ve Leninizmin Yüce İdeolojisi!. Yaşasın, Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi, kahrolsun emperyalizm!”Bumudur??

Cemal Topcan 6 yıl

Tarihi gazete bulmacalarından öğrenmediysen Amerikan işgali olan bir ülkede gençlerin takınması gerektiği anti-emperyalist rolü bilirsin. 1968'de tüm dünyada anti-emperyalist bir rüzgar vardı. denizlerde bundan etkilendi. Başlarda daha çok Kemalist çizgideyken Mustafa Kemal yürüyüşü gibi önemli çıkışlara imza attılar daha sonraları sosyalizme yöneldiler. Ayrıca İst. Üni. İşgalinde bayrak yoktur. Demokratik Eğitim için başlatılmış bir işgaldir. deniz Gezmiş kendi eliyle bahçedeki tahtaya "sağ yok sol yok boykot var" yazmıştır.

Alp Sancaktar 6 yıl

Bugün THKP/C ve TKP/ML'nin mirasçıları deniz Gezmiş'i şehit diye anıyor, şarkılar türküler söylüyorlar... deniz Gezmiş, komünist desen değildi, faşist desen değildi, kemalist desen değildi, ulusalcı desen değildi, ülkücü desen hiç değildi, islamcı desen o da değildi. Ne olduğuna kendisi bir türlü karar veremedi. Bugünkü solcular devrimci diyorlar... Benim gözümde Vatan haini siz nasil görürseniz görün zerre umrumda degil.

Cemal Topcan 6 yıl

Bir kişiyi gelecekteki namıyla değil geçmişte yaptıklarıyla yargılayabilirsin. deniz Gezmiş Kemalist düşünceyle yola çıkıp sosyalist öğretiye yönelen bir bağımsızlık savaşçısıydı. deniz Gezmiş'e vatan haini diyenler o günlerde 6. Filonun önünde namaza duranlardı. Aynı mahsulün ürünlerisiniz. Şaşırmıyorum.

Alp Sancaktar 6 yıl

“Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm Leninizmin yüce ideolojisi! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi! Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler, köylüler!” Budurrr

Mete Canatanruaoglu 6 yıl

ATATÜRK TÜRKIYESI VE TÜRK MILLETI NE CEKTIYSE YESIL KOMÜNISTLERDEN VE KIZIL KOMÜNISTLERDEN CEKMISTIR..!!HERSEY OLDUNUZDA BIR TÜRKCÜ OLAMADINIZ YAZIKLAR OLSUN.. ATATÜRK BUGÜNLERI YASAYALIM DIYE KURMADI BU ÜLKEYI..!!

Cemal Topcan 6 yıl

Ne mutlu Türküm diyene..... Türk olana değil..

Mete Canatanruaoglu 6 yıl

Alp Sancaktar Uyduruk bir ABD li askerlerin kaçırılması olayı ve bir müddet sonra serbest bırakılmaları???Eminim zaman bu soruları cevaplayacaktır.Neden bu askerler kaçırılmış, ve neden bir müddet sonra kendilerine çok iyi bakıldıktan sonra tek bir fiske bile vurmadan serbest bırakılmışlardı.Bunun Filistindeki kamplarda tanıştıkları başkaca gizli servislerle bir alakasi olabilirmi.. Gec bu burcuva yalanlarini.

Cemal Topcan 6 yıl

Mete Canatanruaoglu Istersen Tayyip gibi Türkiyeli ol.. NE MUTLU TÜRK KANI TASIYANA.. NE MUTLU TÜRK DOGANA..!!!

Cemal Topcan 6 yıl

Ne oldu Atatürk vecizesi hoşuna gitmedimi..

Mete Canatanruaoglu 6 yıl

O günün sartlarinda Atam Dogrusunu söylemis.. Lakin bugün geldigimiz noktada.. Ülkemizdeki Vatan hainlerinin sayisi bir hayli arttigi icin.. Kanindan baskasina itibar etmemek gerek diye düsünüyorum.

Cemal Topcan 6 yıl

Önce Atatürk´ü iyi ögren ne kadar koyu saglam Türkcü oldugunu göreceksin.. Sizler özde degil sözde Atatürkcülersiniz. Eger aksi olsa bugün bu yasadiklarimizi yasiyor olmazdik.

com-s72ytqb5bx50e2hepzq3.jpg

Cemal Topcan 6 yıl

com-jned4fk7d0onv7mtf6j6.jpg

Cemal Topcan 6 yıl

Git taksim heykelinde Ata arkasında duranların kimler olduğunu öğren.. Sonra kanından olanlar ne yardım etmiş Bolşevik rusya ne destek vermiş ona bak...

Mete Canatanruaoglu 6 yıl

Mete Canatanruaoglu Kanimdan olanlar Hayrani oldugunuz moskof döllerinin esareti altindaydi..

Cemal Topcan 6 yıl

Mete Canatanruaoglu Atamizi taniman adina bunlari oku biraz onun hakkinda fikir sahibi olsan iyi olur.. • Türkiye Türklerindir. Kanını taşıyandan başkasına inanma. • Dünya üzerinde Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir. • Bir gün ressamlar Türk’ün simasını kaybederlerse yıldırımı alsınlar yapıversinler. • Türklerin yaşadıkları her yer misak-ı milli hudutları içindedir. • Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır. • Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. • Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir. • Türk budur: Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. • Eğer bende bazı fevkaladelikler görüyor buluyorsanız bunları sadece ve yalnız Türk olmama, Türklüğüme bağlayınız. • Bu ülke, tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve sonsuza dek Türk olarak yaşayacaktır. • Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. • Taş kırılır, tunç erir. Ama Türklük ebedidir. • Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyetidir. • Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. • Türk, Türk olduğu için asildir. Çoğumuz büyükbabamızın babasını hatırlamayız. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanın bilincinde buluruz. • Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır. • Ulusal varlığımıza düşman olanlarla dost olmayalım. Böylelerine karşı, “Türk’üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi” diyelim. • Türk, çetin işler başarmak için yaratılmıştır. • Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. • Bir Türk, cihana bedeldir. • İstanbul’da çıkan bir dergiyi Kaşgar’daki bir Türk de anlayacaktır..... Iyi geceler

Cemal Topcan 6 yıl