Deniz ürünleri ile süt ürünlerinin aynı anda tüketilmesi gerçekten zehirlenmeye neden olur mu?

Deniz mahsülleri ile süt ürünlerinin tüketilmesi gerçekten zehirlenmeye neden olur mu?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Çok tüketilirse aşırı aminoasit alımından dolayı zehirlenme yapabilir. Çünkü karaciğerdeki cyp450 enzimleri bir anda o kadar fazla aminoasiti detoksifiye edemez ve detoksifiye edilemeyen aminoasitler asidik etkisinden dolayı vücut icin toksik etki yapar. Bu kısa vadedeki etkisi uzun vadede ise gut hastalığına neden olur. Bayat ise bakteriyal enfeksiyondan dolayı zehirlenmeye neden olur. Süt ile zehirlenme ise tamamen şehir efsanesidir.

M

1 porsiyon balık yerine yarım porsiyon balık ve bir miktar süt ürünü olsa? Dediğiniz "o kadar fazla aminoasit" terimi göreceli ve anlamsız kalıyor. 2 tane balık yiyip hiç süt ürünü tüketmemek, 1 balık yiyip 1 bardak süt içmekten daha çok aminoasitli bir mide yaratamaz mı? Neye göre çok aminoasit?

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Çok balık tüketilirse demek istedim sütle alakalı değil ben kaç kere balıkla sut içtim halen hayattayım

Metincan Babalıoglu 5 yıl

Soruda asıl sorulan balık ve süt ürünleri olunca yanıtınızın yanlış anlaşılması normal gibi.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Ama çok baliğim yanında süt içilirse bir aminoasit olan histamin miktarı dahada artar ve karaciğer yeterince metabolize edemediğinden toksik etki yapabilir yani direkt olmasada dolaylı bağlantı var o acıdan yazdım

Metincan Babalıoglu 5 yıl

Yani işin özü şu normal tüketilirse sütle içmede sorun yok ama aşırı tüketilirse sütle içme sorun yapabilir

Metincan Babalıoglu 5 yıl

İyi de aynı yere döndük. Çokluk süt ya da balığın bir birine etkisi değil. Bu ikisinden birini tek başına da çok tüketirsen "çokluk" sınırına ulaşır. O açıdan bir bağlantı yok.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Arkadaşım aşırı tüketim balık tek başınayken aynı sorunu yaratmıyor mu?

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Evet aynı sorunu yaratıyor ama diyelim aşırı balık tükettin onun yanında süt tüketmek sorunu davada arttırıyor

Metincan Babalıoglu 5 yıl

Zaten onun için diyorum aşırı tuketimde doğrudan değil dolaylı olarak etkili

Metincan Babalıoglu 5 yıl

Arkadaşım ayrımı yapamıyorsun sanırım. Burada bahsettiğin sorun sütün balıkla tüketilmesi değil. Fazla aminoasit alımı. Süt ve balık olmadan da bu sorunu başka gıdalarla yaşayabilirsin. Bu soruya bu cevabı vermek alakasız bir cevap. Dolaylı olarak da pek ilgisi yok. Soru iki gıda ürününün beraber tüketilmesi durumunu soruyor. Sen "her şeyin fazlası zarar" diyorsun sadece.

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl

Evet iki gıda için diyorumki normal sınırda tüketilirse sorun yok aşırı tüketilirse sorun var aynen öyle bu parecellusun her şey zehirdir önemli olan dozudur ilkesiyle ilgili bir durum sadece sut için değil bir çok şey için geçerli burda sut ve balık sorulduğu için özel olarak belirtmek istedim yani aşırı balığın yanında su yada rakı tüketilirse süt kadar sorun olmayacak bu bakımdan soruyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum

Metincan Babalıoglu 5 yıl

Hala bağlantılı olmadığı açık ama üstülemek gereksizleşti artık..

Mustafa Özkaraaslan 5 yıl