Depresyondayım nasıl çıkabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Ben her zaman deli dolu, gülen eğlenen, çalışan, okuyan, gezen biriydim. Çılğın diyince akla ben gelirdim o kadar 6-7 aydır ağır depresyondayım, evden çıkmıyorum, çalışmıyorum, gülmüyorum, yemiyorum, kullaklık kulağımda evin içindekilerle bile konuşmuyorum, ne arayanlara cevap veriyorum, ne mesajlara, ne de kapıya gelen arkadaşlara. Malum mesele sağlığım da bu yüzden yerlerde, dışarı çıksam bile başım dönüyor, insanlardan korkuyorum. Universitetimide bırakmış durumdayım. Artık bu durumdan çıkmak istiyorum, çalışmadığım için maddi durumum da yerlerde olduğu için psikoloğa gidemiyorum. Bu durumdan çıkmak için ne önerirdiniz? Katılabileceğim ücretsiz projelermi desem, kurslarmı desem bilmiyorum böyle bir şeyler tavsiye ede bilirmisiniz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

nasıl bir ah almışsın öyle yaa bence sen allah ile aranı düzeltmeye bak

E

Komik misin arkadaşım? Neden ah almış olsun? İnsana kendini suçlu hissettirecek yüklemeler yapmayın. Ne yaşadı ne biliosun!!! İnanci olmayan biri bile olabilir karşındaki. Bu onun kötü şeyler yaşamasına sebep olamaz. Bazen susmak iyidir. Susma hakkınızı kullanın.

Esra Ernez 3 yıl

Ben allaha inanmıyorum hobi olarak çok da keyifliyim

Çiğdem Develi 3 yıl

Siz neden kullanmadınız susma hakkınızı onu anlamış değilim kendinizin yapmadığını bir başkasından istemek doğru olmaz hangi açıdan bakarsan bak olayın dip noktasını söyledim isteyen anlar istemeyen anlamaz bu hepimiz için geçerli görüşlere saygı duymak gerekir eleştiri saygısızlık olur ( nasıl bir ah almışsın lafı sadece espriden ibaret). Ben böyle düşündüm böyle yazdım. Sen farklı yazabilirsin bildiklerin varsa anlat belki iyi gelir arkadaşa

Emrah Avar 3 yıl

Keyif almaya devam et

Emrah Avar 3 yıl

Burada sorunu olan kişiye gerekli öneriyi verdiğini düşünmediğim için yorum attım kendi adıma. Ayrıca burada espri yapılacak bir durum yok insanlar bunalıma girebiliyor. Sen çözüm bulmuş olabilirsin ama bak bulamamış ciddi sorunu var. Daha geçerli çözümler bulalım

Çiğdem Develi 3 yıl

Emrah Avar çünkü negatif bir yorumda bulunuyorsunuz. Zaten arkadaş kendini iyi hissetmedigini söylüyor ve siz bu cümle ile onu belki de daha cok yaraliyorsunuz espri yaptığınızı düşünerek. Ağzımızdan çıkana dikkat etmek lazım. Madem dinsel boyuttan yaklaşıyoruz. Kalp kırmış olabilirsiniz şu an. Bu da epeyce kötü bir durum.

Esra Ernez 3 yıl

Sizsiniz iyi akşamlar...

Emrah Avar 3 yıl

Ya ööööööööf hemen alındın. Alınmayın kötü bi şey demedik. Bu tarz sorunlarla ben de uğraşıyorum. Allah falan çözüm değil bunu anlatmaya çalışıyoruz. Koskoca psikoloji ana bilim dalı eğlenelim diye gelişmedi kendimizi anlayalım bu sorunlardan arınalım bir şekilde diye çözüm arıyoruz hepimiz.

Çiğdem Develi 3 yıl

Estağfurullah alınmadım sadece zıt kutuplarız sabaha kadar konuşsak siz bardağın yarısı boş dersiniz bense bardak dolu derim ama şunu söylemek isterim sen inanmayabilirsin fakat ben inanıyorum ve son nefesime kadarda inanıcam haşa ALLAH YOK lafının telafisi olmaz hele ALLAH falan çözüm değil lafının. Telafisi hiç olmaz kendim için diyorum bunu bu lafları kullanmaya Siz kadar cesaretim yok anlayacağınız...nediyeyim herkesin yol haritası farklı hayatta siz çözüm bulmaya devam ediniz saygılar.

Emrah Avar 3 yıl

Saygıyla konuşabildiğimiz sürece inansanız da olur inanmasam da keşke bütün inançlılar sizin gibi olsa mükemmel olurdu her şey, iyi geceler

Çiğdem Develi 3 yıl

Boş espri olmuş gereksiz.

Kemal Arap 3 yıl