Depresyondayım nasıl çıkabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Ben her zaman deli dolu, gülen eğlenen, çalışan, okuyan, gezen biriydim. Çılğın diyince akla ben gelirdim o kadar 6-7 aydır ağır depresyondayım, evden çıkmıyorum, çalışmıyorum, gülmüyorum, yemiyorum, kullaklık kulağımda evin içindekilerle bile konuşmuyorum, ne arayanlara cevap veriyorum, ne mesajlara, ne de kapıya gelen arkadaşlara. Malum mesele sağlığım da bu yüzden yerlerde, dışarı çıksam bile başım dönüyor, insanlardan korkuyorum. Universitetimide bırakmış durumdayım. Artık bu durumdan çıkmak istiyorum, çalışmadığım için maddi durumum da yerlerde olduğu için psikoloğa gidemiyorum. Bu durumdan çıkmak için ne önerirdiniz? Katılabileceğim ücretsiz projelermi desem, kurslarmı desem bilmiyorum böyle bir şeyler tavsiye ede bilirmisiniz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Psikoloğa değil psikiyatriste ihtiyacın var öncelikle. Medikal tedavileri denemeni öneririm

O

Bilinçlice yönlendirme yapmıyorsunuz.

Kemal Arap 3 yıl

Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak mı? Peki özür dilerim haklısın

Onur Ballar 3 yıl

Tıp Fakültesi öğrencisi olmanız bilgi alanınız olduğu anlamına gelmiyor malesef.

Kemal Arap 3 yıl

Psikiyatri dinleyip sorun cözme odaklı değil antidepresan ile cözüme gitme odaklı calışıyor. Psikolog dinleyip araştırıp soruları ile altta yatan sebebi bulup onu düzelterek daha sonra aynı şeyi yaşamaması için calışır. Eşim psikolog yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış biri olarak bilgi ile konuşuyorum.

Kemal Arap 3 yıl

Ben de diyorum ki dinleyip sorun çözülecek bi durum değil majör depresyon anlatıyo kadın. Anlatmak yetmez ilaç kullan diyorum. Ama nerde millette doktora güven yok tabi psikoloğa git konuş seni iyi etsin. Çok mantıklı ve bilimsel yaklaşımlar

Onur Ballar 3 yıl

Psikoloji psikiyatriden daha yüksek bi yerde senin gözünde bu çok belli. Akapunturla, kupa çekmeyle, sülükle derdine deva bulmaya çalışan milyonların olduğu bi ülkede çok şaşıramıyorum doğrusu. Üzücü olduğu bi gerçek ama

Onur Ballar 3 yıl

Onur Ballar bilgin dışı konu ile hiç alakan olmadığı o kadar belli ki bu insan 2 kere intihar teşebbüsünde bulunmuş altta yatan sebebi bulmadan üstüne ilac vererek ne kadar kapatabilirsin? Aksine daha büyük hasarlar bırakır antidepresan etkisinde düşüncelerini toplayamama sağlıklı kararlar alamama vs. Tıp okuyorsun ama boşa. Anlaman için tekrar ediyim intihara sebep olan altta yatan sebebi psikolog ile bulabilirsin. Ve yine tekrar ediyim eşim istanbul unv. Psikoloji yüksek lisansını ve doktarasını tamamladı. Karşında boş konuşan birisi yok bunun haricinde bilim ile ilgilenen birisi olarak ben sizin bilinçsiz yorum yaptığınızı iddia ediyorum.

Kemal Arap 3 yıl