Devletler, bayraklar ve milliyetçi ideolojiler olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?

Devletler, bayraklar ve milliyetçi ideolojiler olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu.. Böyle faktörlerin olmadığı bir dünyada toplumlar nasıl bir yol haritası bulurlardı kendilerine.

Lütfen kapitalist emperyalist vb. Tanımları burada açıklamaya ve yukardaki kriterlerin insanları kontrol etmek için yaratıldığı gibi bildiğimiz yorumları yapmayın.

Hayal gücünüzü kullanın ve öyle bir dünyada yaşayan insan ve roplum profilini önceden kestirmeye çalışın. Bir nevi öngörü yapın.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
73
73 CEVAP

Ebleh maymunlar olarak kalırdık. Hani şu tarih dediğimiz ve hepimizin okumaktan ve içindeki kandan nefret ettiğimiz son 5000 yıllık süreç olmasaydı, hani bildiğimiz herşeyi yaptığımız süreç, sakatlarımız çok daha az olurdu (sakatların yaşama şansı olmazdı), yabancı dil bilmemiz gerekmezdi (bizimle aynı dili konuşanlarca öldürülürdük), aile olmazdı (aslanlar gibi dişi soy çizgileri ve onların rağbet ettikleri birkaç seçkin erkek hayatta kalırdı), teknoloji sorun yaratmazdı (leoparlarla kurtların yarattığı sorunlar yeterince kötü olacaktı), fazla çocuk gürültüsü olmayacaktı (her üç çocuktan ikisi doğumda, kalanın dörtte üçü ilk bir yıl içinde ölecekti), kanser ve kalp krizinden ölmeyecektik (kızamık, boğmaca ve düşen dallar (ya da fazla iri cevizler) hepimizi götürecekti, emeklilik sorunumuz olmayacaktı (25'ini geçen erkeklere ihtiyar, kadınlara tanrıça gözüyle bakılacaktı), trafik sorunu yaşamayacaktık (heryere (doğduğumuz noktadan en fazla 14.5 km ötesine) yürüyecektik). Harika bir hayatı ıskalamışız, tüh!

N