Dindar olmak ahlaklı olmayı gerektirir mi?

Bir kamuoyu araştırmasına göre "Dindar olmak ahlaklı olmayı gerektirir mi?’ Cevap verenlerin yüzde 70’i ‘hayır gerektirmez’ diye cevap vermişler

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
100
100 CEVAP

Toplum olarak, şekilci bir toplum olduğumuza inanıyorum. İş hayatı (ki bu çok önemlidir, sürekli çıkar çatışmalarının içindesinizdir ve insanların gerçek yüzlerini görme adına bir sürü fırsatınız olur) çevreniz, vs.
İnsanlar, top sakalla, mini etekle modern kafalı olmuyorlar. Söylemler dilinde, iş davranışa gelince son derece bağnaz, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan, onları anlama gereği görmeyen, kendini gelişmiş gösterip, aslında çok bağnaz ve ilkel davranışlar gösterebiliyorlar. Diğer tarafdan, sakalla, baş örtüsü ile de insanlar ahlaklı olmuyor. Neticede kişileri dış görünüşlerine göre hemen yargılıyoruz. Gerçek hayatta ise davranışlar çoook farklı olabiliyor. Bazen alışkanlık, bazen çıkar, bazen hoş görünme adına insanların içleri başka, dışları başka. O yüzden, hoş görüyü, vicdanı, gelişmişliği, hele hele AHLAK ı dış görünüşe göre asla özdeşleştirmeyelim.

A