Doğada türler neden kendi türlerinin etini yiyemez mesela bir insanın insan etini yemesi?

Doğada genelde türler neden kendi türlerini yiyemez? Bir insan insan eti yerse nasıl bir durum olur? Veya bir aslan aslan eti yerse ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Kurtlar sofrası diye bir söz vardır. Çoğu insan bunu değim sanır ama aslında buz söz gerçek madana kurtların çok aç kalınca sürüdeki en zayıf kurdu parçalyıp yemesini gözlemledikten sonra edebi bir değer kazanmış mana bulmuştur. Her hayvanın ve insanın kendi türunden canlıları öldürdukleri bilinir. Ve bu sebeblerden birideyemek içindir. Ecelleriyle ölmüş insanlarıda yemek çok sık raslanmıştır. Yamyamlık Karın doyurmaktan çok dini ve geleneksel bir durumdur. Çogu yamyam kabileleri savaştıkları düşmanlarının etini intikam almak, öldürdüyü savaşçının gücüne sahip olmak, cinsel açıdan onu güçlü kılacağina inanmak gibi inançlara sahiptir. Ölmüş akrabaların yenmesi buda hindistanda yaygın olarak görülmüş olan yamyamlık örneklerindendir. Ölmüs akarabalrinin etini yemek onların ruhlarını huzura kavüşturma amaçlı ayinlerdendir.
Yamyam olmayan insalar veya çok zor durumda kaldıklarında nadirde olsa insan eti yemek zorunda kalmışlardır. Ucak kazasından kurtulan bir spor takımı üyeleri ve ucaktaki kaza zedeler kazda ölmüş yolcuların cesedini yediklerini söylemişler. Ayrıca gemileri batan mürettabatın can kutaran teknelerinde hayata kalma bucadelesi verirken ölen arkadalarını yediyi ortaya çikmiştır. Kazıklı volvodo nun düşmnlarını kurkutmak için uzun kqzıklara oturtuğu casus ve düşman askerlerinin kanlarını içtiyi bilinir. Yani durum bundan ibaret..

Y