Düğün, doğum, organizasyon fotoğrafları için hangi kamerayı almalıyım?

Merhaba arkadaşlar yine bir sorumla karşınızdayım. Şimdi biz event işine el atalım dedik buna da fotoğrafçılıkla başlayalım dedik şöyle düğün, doğum, organizasyon fotoları çekerekten işe bir başlayıp sonra çeşitlendiririz hizmetleri diye düşünüyoruz. Şimdi iki sorumuz var.
Soru 1:
Elimizdeki kamera D3200 sadece kendi lensi var elimizde başka lens yok peki bu kamera (model olarak) işimizi görür mü? Bir de kaliteli fotoğraflar çekebileceğimiz ama çok da yüksek bütçe gerektirmeyen bir lens öneriniz var mıdır?

Soru 2:
Ne kadar tasarım bölümü mezunu olsak da photoshoptan nefretiz. Diyorum ki şöyle photoshopta renk ayarlarıyla LUTlarla uğraşmadan otomatik olarak böyle instagramdaki gibi daha rahat daha az uğraştırarak efekt yapabileceğimiz bir site bişey yok mudur bence olsa çok iyi olurdu çok da güzel olurdu.

Edit: Photoshop biliyoruz arkadaşlar sakin olun dediğim gibi sadece genel bir renk ayarı ve belki efekt atacak bir şey aradığımızı söyledim ayrıntılı özelliklere gerek yok yani

Yardım ve tavsiyeler için şimdiden tenks.

com-5ptzq3iiqg8y7wn63xxh.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

İşini profesyonel yapan emek, zaman, para harcayıp üreten adam hakkı olanı istediği için iş bulamayacak lakin ufurukten tayyare bi cihaz ve picassa ile düzenleme yapanlar, "- yeaaa hallederiz 100 200 bişey atarsınız " diyenler cukka yapacak. Hayırlı işler bol kazançlar

Ö

Her meslekte böyleleri oluyor bir de piyasayı düşüyorlar

Eylem Arzu 6 yıl

Malesef öyle. Her meslekte değil bunun garantisini verebilirim

Öztürk Atila 6 yıl

Keşke tanıyıp da konuşsaymışsınız kimse düzgün okuyamıyor galiba grupta. Ben photoshop yerine bir program sordum herkes photoshop öğren demiş ağzımdan bilmiyorum diye birşey çıktığını hatırlamıyorum. Ki mesleğime laf etmenize gelirsek de Tasarım mezunuyum ve şu an görsel efekt üstünde çalışıyorum yani işimin bir kısmı photoshop diğer bir kısmı çekim. Bunları sormamın sebebi evet bize şu kamerayı alın şu lens çeker demiyolar biz elimizdeki ile projeleri yapıyoruz işimiz zaten efekt kısmında. Photoshop yerine başka program sorma sebebim de programla zaten fazlaca haşir nesiriz ve yeterince yoruyor beni bu tarz bir iş için sadece basit bir color correction yapıp efekt atabileceğim bir şey sormuştum. Bizim meslekte de fazlasıyla öylelerinden var fakat ben genelde onlara bu programları öğretip işi layigiyla yaptırmaya calisan tarafta oluyorum. Herkes işin yıllardır uzmanı gibi konuşmak yerine on yargılı olmasa keşke. Belki yıllardır bu alanda olabilirsiniz ama henüz bir yerlerde adınızı duymadık o yüzden karşıdakini tanımadan yargılamayalım.

Hazal Alevli 6 yıl

Tarafsız 999 kişiye okutun yazınızı. Kim ne anlamış ortaya çıkar

Öztürk Atila 6 yıl

Olur görürsem söylerim.

Hazal Alevli 6 yıl