Düğün, doğum, organizasyon fotoğrafları için hangi kamerayı almalıyım?

Merhaba arkadaşlar yine bir sorumla karşınızdayım. Şimdi biz event işine el atalım dedik buna da fotoğrafçılıkla başlayalım dedik şöyle düğün, doğum, organizasyon fotoları çekerekten işe bir başlayıp sonra çeşitlendiririz hizmetleri diye düşünüyoruz. Şimdi iki sorumuz var.
Soru 1:
Elimizdeki kamera D3200 sadece kendi lensi var elimizde başka lens yok peki bu kamera (model olarak) işimizi görür mü? Bir de kaliteli fotoğraflar çekebileceğimiz ama çok da yüksek bütçe gerektirmeyen bir lens öneriniz var mıdır?

Soru 2:
Ne kadar tasarım bölümü mezunu olsak da photoshoptan nefretiz. Diyorum ki şöyle photoshopta renk ayarlarıyla LUTlarla uğraşmadan otomatik olarak böyle instagramdaki gibi daha rahat daha az uğraştırarak efekt yapabileceğimiz bir site bişey yok mudur bence olsa çok iyi olurdu çok da güzel olurdu.

Edit: Photoshop biliyoruz arkadaşlar sakin olun dediğim gibi sadece genel bir renk ayarı ve belki efekt atacak bir şey aradığımızı söyledim ayrıntılı özelliklere gerek yok yani

Yardım ve tavsiyeler için şimdiden tenks.

com-5ptzq3iiqg8y7wn63xxh.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

10 yıldır fotoğrafla uğraşıyorum, az çok bilgi birikimi edindim ama kendimi fotoğrafçı addedip bu işe yeltenmedim. Bence şu sorduğunuz sorular ile siz de bu işe şimdilik kalkışmayın. Zîra muazzam fotoğraflar çekebiliyor olunsa dâhi raw çekim yapıp photoshop bilgisi olmadan asla giriomeyecek bir işe instagram filitresi tavsiye ile girme düşüncesi bile korkutucu. Sizin için değil düğün anılarını emanet edecek insanlar için korkutucu. Çünkü fotoğrafçılığın en az hata götürür tarafı doğum/düğün fotoğrafçılığı. Yetkin olmadan ele alınan ilk makina ile bu işe kalkışmamakta tam olarak bilgisel ve ahlakî donanıma sahip olduktan sonra başlamakta fayda var diye düşünüyorum. Cevabım sadece bu post ile ilgili değil bu durumu kapsayan genel durum ile ilgilidir.

E

Merhaba, bana kendi çocuklarımın resimlerini çekebileceğim fiyatı ulaşabileceğim düzeyde olan bir fotoğraf makinesi tavsiyeniz olursa müteşekkir kalırım. Selamlar.

Selma Görkem 6 yıl

Selma Görkem hanım, 'ulaşabileceğiniz düzey' i açmanız ve 'fotoğraf' çekme işini ne kadar ilerletmek(örneğin çocuklarınızın fotoğraflarını 2metrelik panolara bastırmak ya da başka çocukları da çekip sergi açmak vb) istediğinizi belirtmeniz, alacağınız yanıtı anlamlı kılacaktır..

H Cahit Yarcı 6 yıl

Merhaba. Daha önceden fotoğraf makinası kullanmadıysa nız nikon(d3000 ve d5000 serileri) ya da canon'un (1000d ya da 550d serileri) giriş seviyesi bir makinesini kit lens (18-55) ile birlikte alıp kullanmaya ve öğrenmeye başlayabilirsiniz. Daha sonra makineyi kavradıktan sonra da 50mm 1.8 diyafram açıklığına sahip lens alıp çocuklarınızın portre fotograflarını çekebilirsiniz.

Emre Söyleyici 6 yıl

Çok teşekkür ederim Emre bey

Selma Görkem 6 yıl

Bana teşekkür yok tabi.. Ben de aynasız makine öneriyorum o zaman. Hem küçük hem hafif taşıması kolay..

H Cahit Yarcı 6 yıl

Herkese ayrı ayrı yorum yapmaktan yoruldum. On yargılı olmadan bir ne biliyosun ne bilmiyosun diye sormanızı tercih ederdim. Biraz yanlış açıklamışım kendimi sanırım ama çoğu insan yazdigimi tam okumamış bile anladığım kadarıyla okuyan da anlamamış. Diğer yorumlardan yazdığım cevaba bakarsınız. Kötü bir iş çıkaracağımı düşünsem bu ise girişmem, kendini akıllı sanan yurdum insanları bilmiyor ki önce tecrübe edinmeden eksiklerimi tamamlamadan da bu ise başlamam zaten. Tepeden bakmadan önce on yargılı olmayı bırakıp karsimizdakini yargılamak yerine yardımcı olmayı ogrensek keşke.

Hazal Alevli 6 yıl