Erkekler kadınlara göre 3 kat daha fazla intihar ediyor, nedendir?

Türkiye'de Erkeklerin intihar etme oranı kadınlardan 3 kat daha fazla. Sizce bunun sebebi nedir? Erkeğin toplumdaki yeri mi, işsizlik vb. Sorunlar mı?

Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu

com-em74dnpkhuar04olukbv.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

Ya ne kadınmış yahu! Erkeğin toplumdaki yerini yadırgayan yine erkeklerdir. Erkek adam ifadesini biz kadınlar çıkarmadık ortaya ... Nitekim ata erkil bi toplum olduğumuzu düşünürsek toplumda ki gözle görünür baskıların kimden kaynaklandığı bariz belli olur

K

Kadına paylaşımda bir haksızlık mı gördünüz?

Eran Yeşilyprk 6 yıl

Tam olarak demek istediğinizi anlamadım ...

Kardelen Medine 6 yıl

Ne kadınmış yahu deyip sinirlenmişiz ama kadınlar da intihar etsin gibi bir söylemim olmadı. Erkekler neden daha fazla intihar ediyor onu sorguladım. Paylaşımda kadına karşı bir haksızlık yapıldıysa açıklayın da bileyim.

Eran Yeşilyprk 6 yıl

Paylaşımda değil yorumlarda ... Sanki erkeği intihara iten ülkemiz kadınlarıymış gibi... Şu anki devirde erkeklere iş zorunluluğu yükleyenler de mesela babalar. En basitinden adam kızıyla evlenmesine izin vermiyor. Bakın bu bir erkeğin bi erkeğe uyguladığı baskı, sanki o yollardan kendi de geçmemişçesine yahut ülkemizde ki kadınlar ata erkil bi toplumda yetiştiğimiz için kadınlarımız da ata erkil düşünüyor çoğu kez neden çünkü öyle görmüş ... Kadınların çenesi değil yani mevzu ... Bir de kadın erkek farklılıkları var tabi. Kadın içindekini tutmaz paylaşır, en basitinden ben anlatmadığım insan kalmaz ama erkek hep daha içine dönük olmaya meyillidir. Tüm dünya genelindeki bu durumu sadece ülkemiz kadınlarına mal edemeyiz ...

Kardelen Medine 6 yıl

Anladım. Paylaşıma sinirlendiniz sanmıştım. Kısmen katılıyorum, kısmen katılmıyorum. Suçlusu sadece erkek değil bana kalırsa, direkt toplum. Ataerkilliği dayatan da sadece erkek değil çünkü, kadının da büyük bilinçsizlikleri ve suçları var. Toplum bu durumdaysa suçlusu toplumdur diyorum kısacası.

Eran Yeşilyprk 6 yıl

Kadının bilinçsizliği ve suçları sizce kadına mı bağlıdır? Örneğin dünyada ana erkil toplumlar vardır hemde bu toplumlar 1952 de ortaya atılan "3. Dünya Ülkesi" tabiriyle anılan devletlerde ortaya çıkmış toplumlardır. Bu durumda 3. Dünya Ülkesi diye görmezden geldiğimiz devletin ana erkil toplumundaki kadınlar mı çok zekidir yoksa bizim ülkemizde ki kadınların mı önü kesilmiştir? Bunların hepsi sebep sonuç ... Ata erkil toplumlarda topluma yön veren erkektir ve kadının bilinçlenememesinin altında da belki okula yollanmaması, sen kadınsın sus denilmesi ve gördüğü şiddet olabilir ne dersiniz ?

Kardelen Medine 6 yıl

Sen kadınsın sus'u kayınvalide gelinine ya da abla kardeşine hiç söylemiyor mu? Ataerkillik modern dünya dediğimiz 21. Yüzyılda yükselişteyse toplumun her kesimi suçludur. Feminist olarak görevimiz suçlu olan kadına da, erkeğe de aynı ölçüde kızabilmek, aynı ölçüde düzeltmeye çalışabilmektir.

Eran Yeşilyprk 6 yıl

Tamam işte onu diyorum, kadınlar da ata erkil toplumda erkek egemenliği altında erkek gibi düşünüyor. Neden? Tecrübe etmiş çünkü susmazsa başına ne gelecek biliyor ...

Kardelen Medine 6 yıl

Pofff feminist koktu yine buralar lafa gelince kadın erkek eşit nidaları, ama az destek ver ezer buzerler..

Mesut Bülgi 6 yıl

özellikle arayıp buldun demi peki

Kardelen Medine 6 yıl

Tövbe tövbe patatis çarpar adamı.. Nereden çıkarıyorsunuz şeyleri görüş bildirdik hepsi bu !

Mesut Bülgi 6 yıl