Erkekler kadınlara göre 3 kat daha fazla intihar ediyor, nedendir?

Türkiye'de Erkeklerin intihar etme oranı kadınlardan 3 kat daha fazla. Sizce bunun sebebi nedir? Erkeğin toplumdaki yeri mi, işsizlik vb. Sorunlar mı?

Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu

com-em74dnpkhuar04olukbv.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

Kadınların intihar etmeye karar mekanizması Bile kalmıyor sindirilmekten de ondan, kalıba sokup dini değerler ve toplumsal normlar doğrultusunda düşünme karar verme mekanizmasına tecavüz ediyoruz ülke genelinde de o yüzden

N

Ciddi miydin bunu yazarken?

Kaan Emil 6 yıl

Her ikisini de yazarken ciddiydim, kadın adına kararlar ala ala kadını dinle ve toplumsal rollerle bastıra bastıra salak ediyorlar malesef bu doğru

Neslihan Nilden 6 yıl

Çok ama çok boş bir argüman. Kadınları toplum içinde baskı altında tutuyorlar diye intihar etmemek ne demek? Her şeyi kadınların ezilmişliğine atmaya çalışıyorsunuz. Kabul et işte, erkeklerin sorumlulukları çok daha büyük ve evde oturup çalışmak istemeyen kadınlar yüzünden erkeklerin yükü artıyor.

Kaan Emil 6 yıl

Belki de boşandıktan sonra karının senin paranı yerken başka erkeklerle eğlenip hayatını yaşaması intihara sürüklemiştir bazı erkekleri.

Kaan Emil 6 yıl

"Baskı altında olduğu için intihar edemiyorlar" diyebilicek kadar fanatik feminist olmuşsun. Yobaz feministlerin ağzından gün geçmiyor ki mantıklı bir söz çıksın.

Kaan Emil 6 yıl

Alt yorumda onunda yazdım, aniden yüklenen sorumluluklar ve sosyalleşirken rencide olan sert görünümlü ince ruhu düşünülmeyen erkeklerle alakalı fikrimi de iki cinsiyet için ayrı yorum attım. Yav he he diyorum sana da.

Neslihan Nilden 6 yıl

Ve ben yobaz feminist 2-2:30 saat sonra yola çıkacağım işten çıkıp geldiğim için valizimi hazırlayıp kendi paracıklarımı çatır çatır yemek üzere planladığım tatilimi yapacağım görüşürüz

Neslihan Nilden 6 yıl