Erkekler kadınlara göre 3 kat daha fazla intihar ediyor, nedendir?

Türkiye'de Erkeklerin intihar etme oranı kadınlardan 3 kat daha fazla. Sizce bunun sebebi nedir? Erkeğin toplumdaki yeri mi, işsizlik vb. Sorunlar mı?

Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu

com-em74dnpkhuar04olukbv.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

Hayat zor ve geçiş dönemindeyiz. Bu dönem bittikten sonra endüstri 4.0 hatta 5.0 hayatı iyice bitirecek. Orta sınıf hatta Orta üst sınıf dahil zengin ve fakir dışında sınıf kalmayacak.

E

Hocam son 11 yıldır istatistiğin çok ufak tefek değişmiş olması bu tezi biraz çürütüyor sanki. (Daha öncesinin verileri yok maalesef)

Eran Yeşilyprk 6 yıl

Doğrudur ancak otomasyon sistemler ve yazılım hiç bir zaman olmadığı kadar yaygın ve güçlü şekilde geliyor. Gemi kaptanlığından pilotluğa avukatlardan hakimlere kadar hemen hemen her meslek grubu etkilenecek gibi görünüyor. Yanılmıyorsam 2016 Kasım ayında yapılan bir çalışma idi tarih yanlış olabilir ama İsveç ve Almanya ortak iki firma tarafından sonuçlandırılan bir araştırmayı okumuştum ve işsizlik ile sınıf farklılığı konusu gerçekten düşündürüyor. Önümüzde belki 5-10 yıl olabilir ama daha fazlası değil.

Ergin Karzan 6 yıl

Ülkemizde bu daha uzun bir süreç olacaktır kesin. Ama o günlerin geleceği gayet belli. Hizmet sektörü odaklı gelişmiş ülkeler vatandaşlarını sıkıntıya düşürmeden aşacaktır bu durumu (Norveç, Finlandiya vb.) fakat Tarıma dayalı ya da sanayiye dayalı ülkelerde durum ne olur bilmiyorum. Yazılıma en çok yüklenilmesi gereken yıllardayız fakat Kosgeb gibi devlet yatırım unsurları yazılımlara bakmıyor, destek vermiyor.

Eran Yeşilyprk 6 yıl

Hocam bir çok sektörde bizler de aslında aynı anda etkileneceğiz. Tabi ki doğrudan tam anlamıyla bir etkilenme olmayacaktır ancak dolaylı olarak ciddi derecede etkisinde kalacağız. Gelişmiş ülkeler işsiz kişilere boş yere para verilmesi ve bir kaç neslin bu şekilde geçiştirilmesi sonrası için ise doğum kontrol sistemleri ile kontrollü nesil şeklinde inovatif ama tehlikeli düşünceler dolaşıyor.

Ergin Karzan 6 yıl