Ev sahibi en fazla ne kadar zam yapabilir?

Arkadaşlar selamlar, ailem 700 Lira kira ödüyordu ve ev sahibi 200 Lira zam yapıyorum demiş. Kontrat yeni bitti. Zammı ÜFE'ye göre yapmalıymış vs bi sürü bilgi var nette.
Soru 1) En fazla ne kadar zam yapabilir?
Soru 2) Ailemi evden çıkarabilir mi?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Dostum size kontratın bitmesine 1 ay kala çıkın demediyse hususi şartlarda özel bir oran yazmadigi için 3.93 ten hesaplanır o da 27.51 TL olur 5 Ocaktan sonra kontrat yenilenirse o zaman oran değişecek bir daha hesaplanır. Ayrıca resmi olarak birşey yapamaz sen onun önünüze koyduğu kontratı imzalamadigin surece 700 TL vermeye devam edebilirsin karakola gitsin olabilecek en kotu şey sana dava açması olur bilirkişi istersin bu kadar. Bu dava sureci de en az 6 ay sürer bu surede sen 700 vermeye devam edersin hakli taraf sen olduğun için artis oraninin faizini isteyemez 27.51*6 TL yi de toplu verirsin olur biter

V

Ahah en mantıklı cevap geldi sağolasın:)

Kamil Topus 4 yıl

1 ay kala çıkın dediyse?

Deniz Karakaptan 4 yıl

"Kontratın bitmesine 1 ay kala " ifadesi hatalıdır. İlk 10 yıl sadece kiracının her yenileme döneminden önce sonlandırma talebi hakkı var. Talepte bulunmazsa otomatik yenilenir. 10. Yıl itibariyle bu hak ev sahibine de geçer. İki taraf da fesih için talepte bulunmazsa otomatik yenilenir. Yenilenme süresi kadar uzar. Fesih sürelerini hatırlamıyorum yanlış bilgi vermeyeyim.

Aylin Karayakalı 4 yıl

Ayrıca kiracının hak iddia edebilmesi için kira yenileme döneminin en az 6 ay 1 gün olması gerekir. 6 ayda yenilenen kiralarda bu kurallar geçerli değil maalesef.

Aylin Karayakalı 4 yıl

1 ay kala çıkın demeyi noter aracılığıyla yapmalı. Resmi yapmadıysa yemezo. En fazla yapacağı değer tespiti davası açmak olur oda mahkeme yeni bir kira bedeli belirler.

Z Aras Minoglu 4 yıl