Evimi istimlak edecekler yardım

Doğup büyüdüğüm ve hala yaşamakta olduğum evin istimlak edilmesi söz konusu. Ancak ben bu konuda hiç bir bilgiye sahip değilim.
Evi önce benden satmamı istiyorlar satış konusunda anlaşamazsak istimlak edilmeye gidilecek. (Yıllardır eline büyüdüğüm insanlar tehdit vs değil anlaşmalı olarak)
Şimdi evi istimlak'a girmeden satmak mı iyidir yoksa istimlak edilmesini beklemek mi ?
Bu konuda beni biraz bilgilendirseniz ya İstimlak değeri nedir nereden öğrenirim vs

com-s1e0n46sczuf3lbseb8g.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Kamulaştırmaci ayağınıza geldi yukarıda yazılanları okumadım ama hemen anlatayım. İki tane yolu var 1. Direk pazarlık usulü bir bedel teklif ederler kabul etmek zorunda değilsin kabul edersen zaten tapuda ferah verirsin eğer kabul etmezsen 10 madde davası açılır (10 madde bedel tespit ve tapu tescil yani her halükarda istimlak olacak sadece bedel yönünden dava devam ediyor demek) bilirkişi eve değer biçer o bedel bankaya yatar o parayı alabilirsin. İtiraz etme hakkın var parayı aldığın halde itirazı Yargıtay'a yapıyosun yargıtay yeniden değerlendir istiyor bilirkişi yeniden bakıyor artış gösterirse ki gösterir ben bu zamana kadar çok çok az gördüm daha dusugunu verdiklerini. Eğer davayı kazanirsan senin avukat ücretini de karşı taraf öder. 2. Şekil 27. Madde üzerinden acele el koyma ile başlar işlemler dava açılır bilirkişi bedel biçer yine o bedel bankaya yatar parayı alabilirsin daha sonra seni anlaşmak için çağırırlar ozaman pazarlık yaparsın anlasirsan tapu ferahi anlasamazsan 10. Madde davası yine aynı süreç kafana takılan bişey olursa yardımcı olabilirim.

F