Evlat katili padişahların asıl büyük suçu neydi?

Az önce arkadaşlarımla bir tartışmamız sırasında yeniden hatırladım.

Evlat katili padişahların asıl büyük suçu neydi?

Öyle bir suç ki günümüze kadar bütün tazeliğiyle gelmiş. Halk yüzyıllar boyunca bu suçun ceremesini çekmiş ve hala çekiyor. Kendisine yapılan zulmü fark edemiyor, onaylayamıyor.

O insanlar çocuklarını öldürmekle kalmamış, bunun için fetva almışlar. Bu ne demek? Bu, Allah'ın isteği demek.

Halklar yüzyıllar boyunca Allah'ı evlat katlini onaylayan ilah olarak gördü ve bunu benimsedi. Hala da benimsiyor.

Ancak bu pislikten arınabilen azınlık nasıl zehirlendiklerini, Allah algılarına nasıl zulm edildiğini anlamıştır. Diğerlerine bundan bahsetmek bile zor. Acaba çoğu müşriğin sözde, İslam'a dayandırdıkları psikopatlıklarının ne kadarı bundan kaynaklanıyor?

Eğer derseniz ki, "bunu yapmasalardı devlet yıkılırdı" falan... Allah öyle demiyor. Aksine Allah takva temeli üzerine yapılan işleri güzellikle sonuçlandıracağını ve takva ile yaşayanları koruyacağını söylüyor. Bu akıl yürütmeniz de Kuran'la çelişiyor ve sizi gerçekleri görmekten alıkoyuyor.

A'raf 28- Bir iğrençlik yaptıklarında şöyle derler: "Atalarımızı bu hal üzere bulmuştuk. Yani Allah emretti bize bunu." De ki: "Allah, edepsizliği/iğrençliği emretmez. Allah hakkında, bilmediğiniz şeyler mi söylüyorsunuz?"

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Ozan bey yazdıklarınızı iki defa okudum. Çünkü sizin gibi bakmak, bakabilmek istedim. Ve kendimi biraz zorlayınca at gözlüklerinin farkına vardım.

Belli ki aklınıza yatmayan, kafanızı karıştıran ama sorgularken hem iftiraya dusmenize hemde sebep sonuç ilişkisinden uzaklasmaniza sebep olan şeyler var.

Evlatlarını yada kardeşlerini öldüren padisahlari yada bunu neden yaptıklarını anlamaktan ziyade yanlış yorumladığıniz ayet üzerinden tüm bir inanç ve tarihin en müthiş devlet sistemini eleştiriyorsunuz. Bundaki sebebiniz gerçekten anlamamak mi yoksa bu ikisiyle bir sıkıntınız olmasi mi bilmiyorum.

O eleştirdiğiniz sistem olmasa bugün hayranı oldugunuz ve belki de genlerini taşıdığınız birçok ulus ve birçok etnik kültür yokolmuş olacaktı.
Bunu söyleyenler seviyesine çıkmaya çalıştığımız muassir medeniyetlerin tarih bilimcileri.
Balkanlarda kafkaslar da anadoluda ve mezopotamyanin tamamında varlığını sürdüren etnik gruplar varlığını ve kültürel varlıklarını evlat katili padişahlara borçludur.
Örnekler milyoslarca cümle olacak se kilde çoğaltılabilir. Ama sadede şunu görmenizi ve bugünkü durumla karsilastirmanizi istiyorum.
Osmanli topraklarında kaç devlet kurulduğunu ve bugünkü halleriyle osmanli himayesi ve hakimiyeti altındaki hallerini karsilastirmanizi istiyorum.
Neredeyse tamamında akan kanın ne zaman başladığını ve osmanlının neden yikildigini irdeleyin

M

Bütün dünyayı verseler ve buna karşılık bir karıncanın ağzındaki taneyi almamı isteseler, bu zulmü yapmam. Hz. Ali Kusura bakmayın ama İslam ahlakı budur. Hiçbir sözde yüce niyet bir masunum canından daha kıymetli değildir. Maide-30 Fakat diğerinin ihtirası onu kardeşini öldürmeye sürükledi ve onu öldürdü: Böylece hüsrana uğrayanlardan oldu. Meal: Muhammed Esed Ayet açık değil mi?

Selçuk Buğra 6 yıl

Acik ayet onlar Icin önemli degil önemli olan devletin bekâsi seyhülislam bir fetva yeter

Osman Yıgıt 6 yıl

Kurani kerimin tum zamanlara hitap ediyor ve evrensel oluşu tartışılmazdır. Ama zaman zaman döneminin olayları ve kişilerle ilgili de ayetler inmiştir. Birde işine gelen kısımları alıp yani içinden cımbızla çekilip alınan ve bunu apaçık bir delilmis gibi anlatmaya çalışan sizler Ezberlediginiz ayet isimleri ve numaralarıyla tüm zamanların en büyük kitabını, onun yaratıcısını Yada onlara iman edenleri saptiramayacaginiz gibi hibir şey de elde edemeyeceksiniz. Sarhoşken namaza yaklaşma ayetinin Namaza yaklaşma bölümünü alip anlatan Yada Habil ve kabili anlatan Neyse zekisiniz ya anladınız siz

Mustafa Altıok 6 yıl

Aynı kuranda şeriat hükümleri de var onları da tartışmaya acın. Şeriat hukukunu da tartışın. Madem ayetler üzerinden algi oluşturmaya çalışıyorsunuz. Meselâ hırsıza Tecavüzcüye Inkarciya Ickiciye Kul hakkı yiyene Zekatini vermeyene Fitneciye nasıl muamele edilmesini emrediyor ona da bakin

Mustafa Altıok 6 yıl

Diline sağlık Mustafa Bey size %100 katılıyorum.Ozan Bey saçmalamış...

Saim Alazeybek 6 yıl

Kanuni'nin oğlu şehzade Mustafa'nın etrafında toplanan asker sayısını biliyormusunuz? Peki bu askerlerin her an padişahın askerleri ile savaşa bileceğini? Muhtemel bir savaşta kaç insanın öleceğini biliyormusunuz? Tüm bunların önüne geçmek için yani devletin bekası için ulema katli vaciptir demiştir.

Ahmet Cengo 6 yıl

Mustafa Altıok tam da habil kabil hikayesi Mustafa Bey..yazdıklarınızdan sizin samimi bir müslüman olduğunuzu anlıyorum..ama bir zulme taraftar olmanızı inanın anlamıyorum..atalarımız, evet bir dönem İslam'ın en iyi uygulayıcısı olmuşlardır.. ama bu hiç hata yapmadıklarını göstermez..ne yazık ki kardeş katlide bunlardan biridir..dönemin ulemalarının tek dayanağı da Kehf Suresi 74. Ayettir..ama dayanak olarak yetmez.. çünkü o ayette bir gaybı bilme durumu söz konusudur. Ayrıca insanları tanımadan ilmi açıdan yetersizlikle suçlamak zandır.. ve Rabbim sizin de inandığınız Furkan'da zannı da yasaklamıştır. Hayırlı iftarlar dilerim..

Selçuk Buğra 6 yıl

Mustafa Altıok amenna ve saddakna..Allahın'ın adaleti ve yasaları hiç şüphesiz insanlarınkinden üstündür..ama ne yazık insanlar o adaleti düzgün uygulamayacak kadar bozguncudur..

Selçuk Buğra 6 yıl

Bahsettiğimiz insanlar evliyaullahtandir. Ki bu insanların davranışları yerden goge kadar dostudur ve tartışılması bile gereksizdir. Şöyle ki adı geçen devletin 623 yil ayakta kalabilmesinin nedenlerinden biride bu olaydır ve bu sayede 3 kıtada milyonlarca masumun kani kurtulmuştur. Dün yine yazdım osmanli yikilali 100 yil oldu. Osmanlının çekildiği coğrafyada 100 yildir akan kan nehir olur. Bu kani o zamn durdurmanın yolu buydu

Mustafa Altıok 6 yıl

Mustafa Altıok kimin evliyaullah olduğunu anlayamadım..mustafa bey, çin imparataorluğu 2123 yıl, doğu roma imparatorluğu 1058 yıl, roma-cerman imparatorluğu 844 yıl yaşamıştır. Her biri yıkıldıktan sonra kan akmıştır.. keza varlıklarında kan durmuş mudur? O da ayrı konu. Bu ne ifade eder? Önemli olan adaletli olmaktır. Adaletinizin şaşmaması dileğiyle..

Selçuk Buğra 6 yıl