Evlilik sözleşmesi yapılmalı mı yapılmamalı mı?

İyi akşamlar bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Sizce evlilik sözleşmesi yapılmalı mı yapılmamalı mı ( bu sözlesmeyi yapmak ısteyen bir erkek )

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Yapılmalı elbette. Yaygın kanının aksine bunun sevgiyi baltalandığını değil bilhakis sevginin mal/mülkden bağımsızlaştırıldığını düşünüyorum.

M

Ama sozlesme olunca sevgi kalir mi. Bi taraf seviyor diger taraf malini dusunuyor gibi

Feray Gulsun 6 yıl

Evlilik bir akittir, bir kağıt imzalanır ve o andan itibaren kanunda yazan kurallar o taraflar için bağlayıcıdır. Evlilik sözleşmesi de bu hukuk kurallarının bir parçasıdır. Yok tüm bu hukuk kurallarına ihtiyaç yok deniliyorsa imam nikahı ile evlenin olsun bitsin. Kaldı ki din de de evlilik hukuku vardır ancak çok daha sadedir. Orada mal paylaşımı yok mesela çünkü nafaka yok (sadece 3 ay).

Mustafa Sarıtepe 6 yıl

Evlilik cikar icin olmaz ki yuva kurmak icin olur. Bak bosanabiliriz o yzden sozlesme yapalim bence cok yanlis. Imam nikahina gelince imam nikahinda bosol bosol der biter ama gene saygi sevgi yok.. Bana garip geliyor. Bazi acidan mantikli kisacasi kisiye gore degisiyor.

Feray Gulsun 6 yıl

Büyük heyecanlarla, yıllarca birikim yaparak sıfır araç alan insanlardan bazıları, aslında kendi tabutlarını alıyorlar. Bu gerçek kimseyi araba almaktan vazgeçirmiyor ancak herkesi tedbirli davranmaya itiyor. Frenleri sağlam mı, hava yastığı var mı diye soruyor, hemen gaza basıp gitmiyor. Kimse de boşanmak için evlenmiyor ama boşananlar var...

Mustafa Sarıtepe 6 yıl

Farkli acidan bakilinca evet. Ama ne bilim seven insan birbirine saygi duyan insan bosansa da bu yuzde. Tartsmamali konu bile gecmemeli

Feray Gulsun 6 yıl

Evlilik toplumsal sözleşmesidir

Sosyolog Uzar 6 yıl