Evrende daha gelişmiş bir medeniyet olmadığı ispatlanırsa ne olur?

Ya bir gün, evrende yanlız olduğumuzu kanıtlarsak. Bizden başka gelişmiş bir medeniyet olmadığını, ilk medeniyetin biz olduğunu, bilimsel olarak ispatlayacak seviyeye gelirsek, ne olacak?

Sizce ne değişir insanlık için?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Mantık ilmine göre böyle bir ispat yapamazsın. Bunun için evrendeki tüm galaksileri dolaşman tüm yıldızlara gitmen ve kütle çekimine kapılan tüm karasal gezegenleri dolaşman gerekiyor. Sence bunjn imkanı var mı? Hadi diyelim başka canlı yok. Bence bir halt değişmez yaşıyoruz işte.

M

Çok değil yahu, 1 gün de hayal gücünüzü kullansanız nasıl olur. İşi hemen mantığa dökmeye, olmaz imkansız demeye çalışıyorsunuz. Eğer isterseniz bunu mantıklı gelebilecek şekilde de kurgulayabilirdim. Geleceği bu kadar hafife almayın.

Koralp Uludogan 6 yıl

Yahu hayal gücüm beni evrenin ötesine bile taşıyor. Sen hayal gücümü kullanmama sebep olacak bir soru sormadın ki. Sen mantıklı olabilecek kalıba dök yine konuşalım. Heee şöyle cevap vereyim. Evrende zeka sahibi tek canlı oldğumuzu sanmıyorum. Umarım değilizdir de. Çünkü kendi türüme daha ne kadar tahammül edebilirim bilmiyorum. Keşke kısa sürede bunu ispatlayabilsek.

Muhammed Zar 6 yıl

Mantıksız hayal gücü nasıl olacak? Kurgulasanız da örnek görsek.

Mehmet Güç 6 yıl

Herbirine gitmek yerine teleskop ile baksak yaratik vs oldugunu gorebilirdik?

Ali Nalçacı 6 yıl