Evrende daha gelişmiş bir medeniyet olmadığı ispatlanırsa ne olur?

Ya bir gün, evrende yanlız olduğumuzu kanıtlarsak. Bizden başka gelişmiş bir medeniyet olmadığını, ilk medeniyetin biz olduğunu, bilimsel olarak ispatlayacak seviyeye gelirsek, ne olacak?

Sizce ne değişir insanlık için?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Eger bizden daha gelismis bir medeniyet ve irk kesfedilirse, sanirim bu durum din kavraminin sonu olur.

Y

Ne biliyon belki daha çok ispatı olur.

Muhammed Zar 6 yıl

Burada yanlışınız var din kavramı sona ermez.

Suat Curie 6 yıl

Bu din kavraminin sonu olmaz, dinde Allah`in sadece dunya ve dunya uzerindeki canlilari yarattigi seklinde bir izah yok. Bircok alemleri yarattigi Kuran`da yaziyor ve Alemler`in Rabbi olarak belirtiliyor. Yani dunya disi bir yasam formu kesfedilse bu inanan insanlar icin Allah`in yarattigi diger alemlerin kaniti olur

Murat Altunkaya 6 yıl

Bence erer. Cunku malumunuz islama gore bizler en ustun canlilariz. Herseyden ustun yaratildik.

Yasin Uner 6 yıl

Hayır adamlar çıktı geldi İsayı görsüm şu galakside yükseliyordu derlerse ne diyeceksin

Muhammed Zar 6 yıl

Eh, kimsenin isayi tanimadigi dusunulurse, ne diyebilirsin ki;)

Yasin Uner 6 yıl

Yahu nerden biliyon hacı

Muhammed Zar 6 yıl

com-8a8y3k7l864fa3jr5f9m.jpg

Görkem Kırkpınar 6 yıl

Hz Muhammed sav. Hayatında bazı mucizeler oldu bunu irdelendiğinde beyaz varlıklardan söz edilir örneğin açık kalp ameliyatı yapıldığını söylenir. Bunu ispatlamak şu an için zor ama diğer gezegenlerde de İslam yaygınlığı var burada sadece İslam demeyecem diğer dinlerde mevcut Hristiyanlık musevilik te de peygamberlerin mucizeleri anlatılır. Ek: Kaynak istersen buradan veya özelden link atabilirim.

Suat Curie 6 yıl

Yorum yazan arkadaslar dikkatinizi cekerim, herhangi bir medeniyet icin demedim yorumumda. Bizden daha ustun irk ve medeniyetlerin bulunmasi durumunda dedim. Cunku islam inancinda bizler yaratilanlar icerisinde en ustun canlilar degil miyiz? Oyleyiz.

Yasin Uner 6 yıl

Tamam öylede bizden daha üsrün meselesi çok muğlak bir tartışma konusu

Muhammed Zar 6 yıl

Yasin Uner neye göre üstünlükten bahsediyorsun? Hangi üstunlük bu? Ustunlük zeka ile olmaz. Öyle olsa islama göre en ustün insanlar filozoflar olurdu. "Üstünlük ancak takva iledir" bkz: Veda hutbesi

Ahmet Erkacmaz 6 yıl

Bu durumda uzaydan gelmis ustun teknolojiye sahip bir irkin bize ustunlugu ancak takvasi ile mi mumkun olacak? Yapmayin yahu..

Yasin Uner 6 yıl

Din sona ermez, şekil degistirerek ve daha az bir kitleye hitap ederek devam eder.

Ozan Şengüller 6 yıl

Bence haklı. En basitinden şu an dünya üzerinde yüzlerce farklı din var ve budizm, maniheizm gibi asya kökenli olanlari saymazsak hıristiyanlık, yahudilik ve müslümanlık gibi orta doğudan dünyaya yayılan dinlerin egemenliği altında şu an dünya. Ve çoğunda da belli başlı kutsal mekanlar, kutsal kitaplar ve mucizevi olaylar mevcut. Şahsen kuranı Türkçe okuyup "hatim" etmiş birisi olarak uzaylilarla ilgili tek bir ibareye rastlamadım. Evet, farklı alemlerden bahsediliyor fakat bunların büyük bir çoğunluğu metafiziksel ortamlarda bulunan alemler. Örneğin dunyanin var edilişi, once cinlerin bu gezegende yaşaması ve sonradan insanın indirilmesiyle başlayan bir çeşit dinler silsilesi. Insan gelmeden evvel cinler neye inanıyordu? Bildigim kadarıyla cinler de en az insanlar kadar öz iradeye sahip ve şu an müslüman olan cinler de var kafir olan cinler de, ıslama göre. Bunların yanında bizden daha gelişmiş bir topluluk olması halinde başka bir gezegende, elbette onlarin da gelişmiş zekalari ve iradeleri olmasi gerekir. Böyle bir durumda Allah'a karşı bir inanç ve ibadet yoluyla şükür borçlular. Haliyle onlara da ıslamin bir şekilde duyurulması gerek. Şimdi sen tüm peygamberleri tutup tek bir gezegene yollarsan diger gezegendekiler bundan nasıl haberdar olacak? Diyelim ki biz bir şekilde onlara ulaştık ve bu dini onlarla paylaştık, herif uzaylı, nasil ordan kalkıp dunyaya gelip kabenin etrafinda tavaf yapacak? Namaz için kıbleyi dunya olarak mi belirleyecekler? Kusura bakmayın ama din bu konuda fazlasıyla yetersiz. Bunu da 1400 sene evvel ortaya çıkmasına bağlıyorum, sonuçta o donemde elbette başka gezegenlerden ve oralardaki yaşam potansiyelinden bir haberdi insanlar.

Musa Ozusen 6 yıl

Evrende sadece 3 büyük kitap dini var deyemeyiz farklı dinler vardır ama tek ortak noktası tek yaratıcı tek tanrı olması ve her dinin kutsal yerleri mevcut evrendeki varlıklarda biz dünyadaki dinler de olabilir var ise kutsal mekanları da vardır örneğin kabe benzeri bir yer, dünya merkez de diye bir şey denemez bence bilmiyoruz şuan

Suat Curie 6 yıl