Evrende daha gelişmiş bir medeniyet olmadığı ispatlanırsa ne olur?

Ya bir gün, evrende yanlız olduğumuzu kanıtlarsak. Bizden başka gelişmiş bir medeniyet olmadığını, ilk medeniyetin biz olduğunu, bilimsel olarak ispatlayacak seviyeye gelirsek, ne olacak?

Sizce ne değişir insanlık için?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Bunu ispatlamak mümkün değil ama, ola ki evrende yanlız olduğumuzu ispatladık diyelim. Ne değişir? Hiçbir şey. Çünkü, şu anda tüm insanlık zaten yalnız olduğunu düşünüyor. Tarih boyunca da böyle oldu, her zaman yalnız ve eşsiz olduğumuzu düşündük.

Z

Sayfanın kuralları dışına çıkacak soru ve yanıtlar alır bu sorunun cevapları.

Mehmet Güç 6 yıl

Yok o kadarda değil bence

Muhammed Zar 6 yıl

Evet, Mehmet amacımo, baltalamak istiyorum kozmiki. Uzun zamandır burdayım, hep uğraşıyorum, bir türlü baltalayamıyorum. Gizli amacımı ortaya çıkarman hiç iyi olmadı.

Koralp Uludogan 6 yıl

Cevap verildi beyler dağılabilirsiniz

M Salih Öztürk 6 yıl

Koralp Uludogan Kimse sayfayı baltalamandan söz etmedi. Sadece kural dışına " Sahte bilim, inanç ve inançsızlık propagandası yapmanın yasak olması dışında kural yok." sürükleyici Sorunun yanıtlarının oraya dayanacağı net görünüyor.

Mehmet Güç 6 yıl

Konuyu sen oraya götürmezsen, konu oraya gitmez.

Koralp Uludogan 6 yıl

Koralp Uludogan bey, konu sizin (!)... Baştan sona okursanız gitti bile.. Hani bir anlamda geleceğe yönelik bu tarz bir irdeleme bilim kurgu niteliği taşımalı. Bilim kurgu diyince de "çağdaş bilim verileriyle kurguyu birleştiren" aklımıza gelmeli. Daha uydumuz Ay ın haricinde bir gök cismine gidememiş insanoglu nerede bilecek " Bizden başka gelişmiş bir medeniyet " in evrende olup olmadığını. Hubble gibi gelişmiş bir teleskop bile bırak evreni milyarlarca yıldız barındıran Samanyolunun bize en yakın bir kaç yıldızında gezegen varlığını belirleyebildi, Kaldı ki 100 bin IY genişlikteki galaksimiz bile en yakın galaksilere milyonlarca IY mesafelerdedir. Biz bu durumda kalkmış "evrende bizim kadar gelişmiş canlıların olmadığını bilimsel olarak ispatlamak" gibi mantıksız bir soru ortaya atılınca elbet bu sorununun sonunda insanın evrenin büyüklüğü karşısındaki çaresizliği gibi bir duyguyla yaratıcının varlığı / yokluğu gündeme gelecektir... Bunu art düşünce ile yapmamış olabilirsiniz. Ama bilim ve mantıktan uzak bir sorunun sonunda gideceği yer bellidir. Hic olmazsa soruyu Evren diye değilde, Güneş sistemimizde diye sorsaydın da akla mantığa yakın olsaydı...

Mehmet Güç 6 yıl