Evrende daha gelişmiş bir medeniyet olmadığı ispatlanırsa ne olur?

Ya bir gün, evrende yanlız olduğumuzu kanıtlarsak. Bizden başka gelişmiş bir medeniyet olmadığını, ilk medeniyetin biz olduğunu, bilimsel olarak ispatlayacak seviyeye gelirsek, ne olacak?

Sizce ne değişir insanlık için?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Coklu evren bile olabilir. Bir cok evrende bir cok yaşam formu olabilir. Algimiz dışında seyler olabilir. Belki bizim kopyalarımız bile vardır bilemeyiz. Ben yalnız olduğumuza inanmıyorum.

S

Aslında gerçekten yalnız olma ihtimalimiz var. Yerel grup denen içinde bulunduğumuz galaksi grubu, diğer gruplardan o kadar hızlı uzaklaşıyor ki, oralara hiç bir zaman ulaşamayabiliriz. Hatta sinyallerimiz bile ulaşamayabilir. Oradakiler de bize ulaşamaz. Böyle düşününce insan kendini yalnız hissediyor.

Görkem Kırkpınar 6 yıl

Oyle düşünürsek kesin yalnızız. Onu demek istemedim.

Sibel Babuş 6 yıl

Bizim gibi akıllı bir ırk daha vardır demek istediniz, ben sizi anladım.

Görkem Kırkpınar 6 yıl

Yalnız olmasak da yalnızız. Yalnız olmadığını bilmediğin insanlık tarihi boyunca yalnızdık, yalız olmadığımızı birgün bilebilecek miyiz insanlık olarak şu an bilmiyoruz. Yalnız olmadığımız bir gerçek ise de bunu bilecek torunlara dek bizler yine de yalnızız. Yalnızız dostlar, insanlar, kudretli romalılar dünyalılar, vulkan..(yok o değil) yalnızız. : ))

Ercan Akalın 6 yıl