Evrende daha gelişmiş bir medeniyet olmadığı ispatlanırsa ne olur?

Ya bir gün, evrende yanlız olduğumuzu kanıtlarsak. Bizden başka gelişmiş bir medeniyet olmadığını, ilk medeniyetin biz olduğunu, bilimsel olarak ispatlayacak seviyeye gelirsek, ne olacak?

Sizce ne değişir insanlık için?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Yanlız olma ihtimalimiz düşük ihtimal! Bizi oluşturan maddeden Evren'de bol miktarda var! Gerekli olan orta ölçekte bi yıldız yeteri kadar uzakta bi kaya ve amino asit elektrik vb
Neil Degrass Tyson yoldaşınız olsun :))

C

Biz yıldız tozundan mı oluştuk ?

Pınar Akgenç 6 yıl

:)) başka bi öneriniz varsa alalım !

Cengiz Boray 6 yıl

Kozmik ölçeğe göre yaptığım hesaplar sonucunda(!) mevcut medeniyetlerin çok büyük kısmı kardaşev ölçeğine göre tip 0 yani bizim gibi ve bizden gerideler. Bunların ise çoğunluğu yok oldular. Hala hayatta kalabilmiş ve tip 1 aşamasına geçenler epey şanslı sayılır. (hayır çok akıllı değil, doğada akıl işe yaramıyor öyle hep ve biz aptal değil sadece olabildiğimiz şeyiz) Gelişmiş medeniyetler düşünülen ortalamanın çok çok altında olduğu için karşılıklı temas da çok çok kısıtlı. Aşırı gelişmişlerin diğerleri ile ilişkisi bizim karıncalarla ilişkimizden daha farklı olmadığından (muhtemelen bizim tersimize yanlışlıkla da ezmeden bir ilişki), ancak bununla beraber çoğunluk olanlar tip 1 bile olamadığından geelişmişlerin varlığı bize bir bilgi olasılığı oluşturmuyor hiç. Nihayetinde şunu belirteyim. Eğer bizler başkalarını keşfetmek istiyor isek buradan çıkmak yayılmak durumundayız kimse buraya gelerek, sinyal falan göndererek "hey naber ilkel dünyalılar biz geldik çünkü biz süperiz böyle de geliriz işte taa nerelerden, size de öğretelim mi alın ise son model ufo" diyecek falan değil, saçma o. (karınca yuvasına çomak sokmak karıncalara zararlıdır, doğayı araştıran bir akıllı da bunu yapmaz hiç) Beri yandan herhangi İki medeniyetin buluşması için ortak çıkarlar veya çatışkılar doğrultusunda bir hareket halinde olması gerekir. En ilkel yerleşik yaşamı düşünün ve evrende uzaklar çok uzak, istilacılar sömürgeciler yok dünya medeniyetlerinde olduğu gibi o aşamanın çok ötesine geçilmiş.. Nasıl karşılaşırsınız diğer yerleşiklerle, yani her halukarda kökenleri bir gezegen bile olsa evrendeki diğer akıllı türlerle? Uzağa gitmeniz, onların daha uzağa gidebilmek için uğraş verdiği alanlarda sizin de bulunmanız lazım anca o şekilde denk gelebilirsin, oturduğumuz yerin, konumun, zamanın özel bir önemi kıymeti yok evrende bu açıdan.

Ercan Akalın 6 yıl

Muhammed Emine Öztürk hesap yaptım bak gene, gel. : ))

Ercan Akalın 6 yıl

Way arkadaş bir demedin şu hesapta kullanduğın değişkenler

Muhammed Zar 6 yıl