Gelişmiş ülkelerdeki işçiler neden kapitalizme isyan etmiyor?

Türkiye'deki işçilerin isyan etmeme sebebi belli. Peki gelişmiş ülkelerdeki işçiler neden kapitalizme isyan etmiyor?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Türkiye'deki işçilerin isyan etmeme sebebi neymiş?

O

Koyun olmaları.

Özgür Beyazlı 6 yıl

Çoğunun dindar ve/veya milliyetçi olması

Can Kavi 6 yıl

Özgür Beyazlı Bu tavrı sevmiyorum. Neden onları aşağılıyorsun? Onlarda eksik gördüğün ne var ki onları "koyun" diye nitelendiriyorsun?

Onur Uyuz 6 yıl

Fabrikada asgari ücrete çalışan AKP'li işçi ile tanıştın mı hiç?

Özgür Beyazlı 6 yıl

Bir de ''koyun'' kelimesini küçümseme amacıyla kullanmak türcü bir davranış

Can Kavi 6 yıl

Koyunu aşağılamıyorum. Koyun güdülür ya, AKP'li işçiler de aynı şekilde güdülüyor.

Özgür Beyazlı 6 yıl

İnsanlar AKP'yi veya başka bir partiyi desteklediği için aşağılanmamalı.

Onur Uyuz 6 yıl

Neden?

Özgür Beyazlı 6 yıl

Çünkü bir partiyi desteklemek demokratik bir hakkı kullanmaktır. Nasıl ki bir insan parasını herhangi bir ürüne harcadığı için aşağılanamazsa (bu insanların ekonomik özgürlüklerindendir), bir partiye oyunu verdiği için de aşağılanmamalı bana göre.

Onur Uyuz 6 yıl

İnsanların demokratik kararlarına saygı gösterilmelidir.

Onur Uyuz 6 yıl

Peki seçmen demokratik hakkını kullanma bilincinde mi? Oy verirken elde ettiği veriler doğru mu?

Özgür Beyazlı 6 yıl

Örneğin ben komünist partilerden tamamen farklı düşünmeme rağmen, komünist partilere oy veren insanlara aşağılayıcı ifadeler kullanmam.

Onur Uyuz 6 yıl

Bir siyasi partinin ideolojisine/ideolojilerine karşı olabilirsiniz ama o partiye oy veren insanları, insan hak ve hürriyetlerinine saygı gösteriyorsanız aşağılamamalısınız.

Onur Uyuz 6 yıl

Aynı şey değil. Komünist insan ile fark fikir ayrılığıdır. Oysa AKP seçmeni cahildir.

Özgür Beyazlı 6 yıl

Siz çok mu bilgilisiniz? Bu nasıl bir kibir yahu? Entelektüel düzeyiniz Türk toplumunun bütün bireylerinden daha mı yüksek?

Onur Uyuz 6 yıl

Abicim ne saçmalıyorsun sen? Türkiye'de yaşamıyor musun?

Özgür Beyazlı 6 yıl

AKP iktidarını ve seçmenini bilmiyor musun?

Özgür Beyazlı 6 yıl

Bir AKP'li ile sohbet ettin mi hiç? Bana fikir özgürlüğü muhabbeti yapma burada. Fikir özgürlüğünü yasaklayanlar senin savunduğun, hakareti haketmeyen kişiler.

Özgür Beyazlı 6 yıl

Insanlarin AKP'ye oy kullanma haklarini sonuna kadar savunurum fakat AKP'ye oy atmalarina saygi duymam. Ikisi ayni sey degil. Ayni sekilde insanlarin fikir belirtme hurriyetlerini sonuna kadar savunurum fakat sacmaladiklari noktalarda fikirlerine saygi duyacagim anlamina gelmez. Insanlara saygi duyulur, fikirlere degil. Bunu karistirmayin.

Edward Büyüktoprak 6 yıl

Özgür Beyazlı Türkiye'de yaşıyorum. Ama sizin gibi içinde yaşadığım topluma tepeden bakmıyorum. Toplumumu aşağılamıyorum.

Onur Uyuz 6 yıl

Aferin AKP hep iktidar olsun sen de saygı duy.

Özgür Beyazlı 6 yıl

Özgür Beyazlı Türk toplumu AKP'yi iktidarda görmek istiyorsa tabii ki de saygı duyacağım, ben AKP'yi değil başka bir partiyi destekliyor olsam bile.

Onur Uyuz 6 yıl

Komiksin abicim başka bir şey demiyorum.

Özgür Beyazlı 6 yıl

Onur Uyuz arkadaş sen fazlaca idealist ve hümanist düşüncedesin, aslında teoride %100 haklısın da, ama bu düşünceler pratikte çuvallıyor ne yazıkki.

Hatçe Yaser 6 yıl

Hatçe Yaser Pratikte çuvallıyor derken?

Onur Uyuz 6 yıl

Şöyle söyleyeyim, ülkemizdeki gelişmeler buna cumhuriyete geçiş ve çeşitli devrimler de dahildir, halkın önüne kondu, bir Fransız devrimi, bir Sovyet devrimi gibi olmadı. Ayrıca en temel sebep bir rönesans yaşanmadı, eh böyle çabasız, zahmetsiz kazanımların da değeri bilinmez ve daha çok kazanımlar için de uğraşılmaz. Umarım anlatabilmişimdir.

Hatçe Yaser 6 yıl

Özgür halk ağzı ile konuşuyorsunuz. Akp'ye oy vermememe rağmen ben bile sinir oldum neredeyse. Cahil yada bilgili herkesin kararına saygı duymak zorundayız yapacak birşey yok.

Ömer Ferdisever 6 yıl

Hatçe Yaser Atatürk döneminde yapılan değişiklikler devrimsel, ani ve tepeden inme bir şekilde yapıldı. Bu yüzden toplumumuz bu değişiklikleri tam anlamıyla hazmedememiştir. Bunun yerine evrimsel, yavaş yavaş ve aşağıdan yukarıya bir değişiklik geçirseydik toplumumuz değişiklikleri tam anlamıyla hazmederdi. Siz Türk toplumuna değişiklikleri hazmedemediği için "cahil" diyorsanız, burada eleştirilmesi gereken halk değildir, siyasi yönetimdir.

Onur Uyuz 6 yıl

Ben "cahil" demiyorum, özellikle "cahil bırakıldı" diyorum. Köy Enstitüleri projesi feodal ağalar ve Adnan Menderes'in ortaklaşa aldıkları "al gülüm ver gülüm" anlaşmasıdır örneğin.

Hatçe Yaser 6 yıl

Köy Enstitüleri 1950 sonrası kapatılmıştır.

Hatçe Yaser 6 yıl

Eğitimi, dili özellikle bozup, insanları cahil bırakan zihniyet AKP döneminde iyice şahlandı.

Hatçe Yaser 6 yıl