Gerçeği aramada ki amaç nedir?

Gerçeği aramada ki, amaç nedir? Daha kaliteli bir yaşam sürme arzusu mu? Yoksa sadece aramak mı kıymetlı bızım ıcın? Neden gerçeğin ardına düşüyoruz ?

com-6bwgdvstb8nmc2lkx55u.jpg
com-rhlzlj14ugdc5c46jvnk.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

Sorgulamak bilgi edinmek herdaim yasantimizda olmasi gereken bir ülkü olmasi lazim. Ogrenmenin yasi yoktur. Bilmek ogrenmekten gecer. Ogrenmessen bilmis olmassin. Gercek olani buldugunda her insan yanilmamisiz dogruymus diyebilmeli. Gunumuzde ise hic bir seyin gercek olup olmadigini bilmiyoruz. En basit ornek karsimizda bize cevap verenin kisiligini karakterini sadece yazilarindan yorumlarindan biraz olsun cikartabiliyoruz lakin gercektede bu boylemi? Insan merak ediyor. Yada sanal ortamda kibar nazik bilgili birisine benzesede esasen karsisindaki insani etkilemek icin bir oyun icerisinde de olabilir. Kufurbazin dolandiricinin tekide olabilir. Bu yuzden bence sanal ortamlarda her insan karsindaki insanimerak edip ogrenmeye calisiyor cogunda aldaniyor. Bence eistain dogru soylemis. Gercegi aramak bulmaktan daha kolay. Gercekler umdugunuz gibi olmasada sonucunda gercegi buluyorsunuz ve uzulebiliuorsunuz. Lutfen sorgulamadan arastirmadan gormeden hic bir soze cisme varliga inanmayin yoksa gercek ortaya ciktiginda uzulen siz olursunuz.

S

Evet gerçeği öğrenmek önemli. Lakin biz onu neden arıyoruz? Ararken bizi yönlendiren duyguyu soruyorum? Bilme isteği mi sadece? Yoksa genetik kod mu?

Murat Vuslat 6 yıl

Bence genetik kod degil. Oyle olsa herkes arastirir sorgular. Bence bilgi ogrenme yetisi kimde var ise gercegi o arastirir

Seçkin Hapay 6 yıl

Herkes bir şekilde aramak durumunda değil mi?

Murat Vuslat 6 yıl

Keske dediginiz gibi olsa murat bey. Biz olaya farkli acidan baktik burdayiz konusuyoruz arastiriyoruz arastirirken ogreniyoruz kimi zaman ogretiyoruz birilerinin yerinw arastirip paylasiyoruz. Ama bazilari ise sadece isine geldigince arastiriyor kimi zaman ise soylenene inaniyor. Ulke tarihine baktigimizda arastirana degilde varsayimlarla konusanlara inaniliyor. Simdi kodlama olsa insan gercekligini arastirmazmi

Seçkin Hapay 6 yıl

Somut aramayı düşünmeyin. Soyut düşünün sizce soyut anlamda her insan aramaz mi?

Murat Vuslat 6 yıl

Murat bey soyle dusunelim Aramak ama NEYİ? Gercek anlamda haklisiniz herkes arastirma icinde ogrenme pesinde

Seçkin Hapay 6 yıl