Gizlenmiş ses kayıt cihazı nasıl tespit edilir?

Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım arabasına ses kayıt ve takip cihazı takildigindan şüpheleniyor. Bunu nasıl anlar ve devre dışı bırakırız?
Ayrıca bunun iş yerlerinde ofislerde olması da çok can yakıcı olabiliyor. Var mı bilgisi olan yardımcı olabilecek?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Öncelikle araç şirket aracı ise gps takip cihazı takılabilir. Çalışan bu duruma itiraz edemez maalesef. Ancak haberli habersiz ne maksatla olursa olsun özel hayatın gizliliği ilkesi kapsamında ses ve video kaydedici cihazları rıza almaksızın araca takamazlar. Takmışlarsa herhangi bir işlemde referans alınamaz.

Ü

Senem Güven evet var yakalandın

Ömer Atılmaz 4 yıl

Ben Coca Cola satış ekibindeydim haftada bir route dışı kontrolu yaparlardi ya da olağandan fazla stop konumunda kalındığı durumlarda savunma istediklerini biliyorum. Spesifik bir zaman dilimi belirtmek doğru olmaz tamamen dataların kayıt altına alındığı serverla alakalı. Filo araçlarında da olsa nadiren gps takip cihazı olabiliyor. Hatta bu işi ek hizmet olarak sunan filo şirketleri var.

Ümit Seyis 4 yıl

Maalesef böyle bir bilgiye sahip değilim. Araç takip sistemi ile ilgili bilgi edinmek için müşteri gibi arayıp böyle bir hizmetleri olup olmadığını sorabilirsiniz.Aslında şahıs Rent a car firmaları bile bu sistemi kullanıyor bence onlarda da vardır

Ümit Seyis 4 yıl