Hadis kitapları dini bir referans olabilir mi?

Ve muhakkak kio, hem senin için, hem kavmin için bir şereftir ve ileride ondan mes'ul olacaksınız. ZUHRUF44

Peygamberin ölümünden 200 yıl sonra yazılmış hadis kitaplarının Kuran'ın önüne geçtiği bu zaman da açıkça kurandan sorumlu olacaksınız derken neden ısrarla kuran yetmez denir?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Sual: (Kur’andan başka kaynak tanımam, benim için sadece Kur’an delildir. Meal okuyup onunla amel ederim) Allah’ın kitabı yetmiyor mu, başka kaynağa ne ihtiyaç var???? Gibi SUALLERE
CEVAP :
Bunu söyleyen kimsede, zerre kadar samimiyet yoktur. Böyle söyleyenler Kur’an-ı kerime kesinlikle inanmıyorlar. Kur’an-ı kerime inansalar, onun bildirdiklerine de inanırlar.

"Bak Kur'an ne buyuruyor.!!!

Allahü teâlâ, (Yalnız bana tâbi olun, yalnız bana itaat edin) buyurmuyor. Resulüne ve âlimlere de uyulmasını emrediyor. Şu âyet-i kerimeleri, hangi kendini bilmez inkâr edebilir ki:
(Allah’a ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20] (Resule itaat de Kur’an-ı kerimin emridir.)

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

(Resulüm de ki: “Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!”) [Al-i İmran 31]

(Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13]
(Resulüne inanmayan da kâfirdir. Resulullaha inanmak demek, Onun bildirdiklerinin tamamını kabul etmek, inanıp hepsini beğenmek demektir.)

(De ki, Allah’a ve Resulü’ne itaat edin! [İtaat etmeyip] yüz çevirenler [kâfir olanlar], bilsinler ki, Allah, kâfirleri sevmez.) [Âl-i İmran 32] Allah’tan değil, Resulünden de yüz çeviren kâfirdir.)

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]

(O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157] (Allahü teâlâ, haram kılma yetkisini Resulüne de vermiştir.)

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır.) [Ahzab 36]

(Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.) [Nisa 13,14]

(İhtilaflı bir işin hükmünü Allah ve Resulünden [Kitap ve sünnetten] anlayın!) [Nisa 59]

(Biz her Peygamberi, kendisine itaat edilsin diye gönderdik.) [Nisa 64]

Allahü teâlâ, Resulüne Kur’anın açıklamasını, hüküm koymasını emredip, iman, itaat ve kelime-i şehadette de Resulünü kendisiyle birlikte bildiriyor. İki âyet-i kerime meali:
(Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44]

(Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik.) [Bekara 151]

A

Bakınız ben bir müslüman değilim ancak yazinizdaki mantık hatasını duzeltmem gerek. Peygambere ve Allaha itaat edin dediği Kuran'da bahsedilen amelleri olabilir. Peygamberligine şehadet edin olabilir. Veyahut o dönemdeki müslümanları kastederek peygamberin sözünden çıkmayın demek olabilir.. Kuranda peygamberi rahatsız etmeyin az oturun kapıyı çalmadan girmeyin eşleri de evlenmesin diyor. Burdan da kendinize bir pay çıkarıyor musunuz?? Acaba bana mı dedi diye?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Evren Kulacoglu Kuran peygambere seslenir, Kur'an sahabeye seslenir, Kuran müminlere seslenir, Kuran iman edene seslenir, kuran münafıklara seslenir, kuran kâfirlere seslenir, Kuran'ın mesajı herkesedir. Herkes hissesini alsın. Ben iman edenim, ey iman edenler denildiğinde bana sesleniyor derim.! Ey kâfirler denildiğinde sana sesleniyordur,

Aydar Hocam 6 yıl

Umarim öylesinizdir hala.. Hadi bana kafir olmanın tanımını da yapın ki Allah beni nasıl tanıtiyor bileyim ögreneyim. Lütfen samimiyetle anlatın iyi bir dinleyiciyimdir.

Evren Kulacoglu 6 yıl

Evren Kulacoglu Ben müslüman değilim dediniz Müslüman değilsen peki nesin dinini söyle inancını söyle öyle cevap vereyim

Aydar Hocam 6 yıl

Deistim.. Bir Yaratıcı'nın varlığı olası görünüyor ancak kutsal kitapların bahsettiği gibi olmadığını düşünüyorum.

Evren Kulacoglu 6 yıl

Deisti açar mısın? Ne demek

Aydar Hocam 6 yıl

Kutsal kitaplara inanmıyorsan sana kuran kafir diye sesleniyor ben demiyorum

Aydar Hocam 6 yıl

İman da bir bütünlük vardır Allah'a iman edersin peygamberlerine iman edersin kitaplarına iman edersin ahiret gününe iman edersin iman bir bütündür birisine inanmamak insanı kafir eder

Aydar Hocam 6 yıl

Çok sert bir din anlayışı bu.. Kafir olunca da cehenneme gidiyorum yani.. Peki hayatımı nasıl surdurdugumun önemi yok mu? Birine inanıp inanmamak kadar ince bir cizgiyle sonsuza kadar yanacagim demek?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Kâfir ve günahkâr kimselere de Cehennem va’dedilmiştir. Ayetlerde ebedi cehennemde kalacağı belirtilenler kafirlerdir. Ancak salih amel eksiği olanların, ya da haram işleyenlerin de cezasını çekeceği malumdur. Çünkü imanlı olduğu halde tevbe etmeden günahkâr ölmek bir suçtur. Bu suçun cezasını çekmeyeceğini iddia etmek doğru olmaz. Öyleyse cezası kadar cehennemde kalması gerekir. Ayrıca imanlı olduğu halde, cehennemde ebedi kalacağını söylemek de, kafirlerle aynı durumda kabul etmek anlamına gelir. Bu da imana aykırıdır. Öyleyse cehenneme giren mümin ile kafiri ayırmak gerekir. Elmas, kirlenmekle elmaslıktan çıkmadığı gibi, kömür de süslenmekle elmas olmaz. Bu nedenle imanlarını kirletmiş olan müminler imanlı ölmek şartıyla, cehennemde temizlendikten sonra cennete gireceklerdir. Bakara suresindeki seksen ikinci ayette, iman edenler ve salih amel işleyenler hariç diyerek, cehennemde ebedi kalacak olanların iman etmeyenler olduğu açıkça belirtilir. "Hayır, durum hiç de öyle değil. Günah işleyip de günahın kendisini her taraftan kuşatıp kapladığı kimseler var ya, işte onlar cehennemliktir. Hem de orada ebedî kalacaklardır. İman edip makbul ve güzel işler yapanlar ise, İşte onlar da cennetliktir. Hem de orada ebedî kalacaklardır." (Bakara Suresi, 2/81 ve 82)

Aydar Hocam 6 yıl

Bu durum gayet adaletsiz geliyor bana.. Günah işleyip tovbeyle sifirlamak.. Elması dine benzetmissiniz de bence insanliktir elmas süs kısmı dindir. Ömrün boyunca hak ye günah işle arada namaz kıl en Son bi tövbe hooop tertemiz cennet. Bu mu adalet? Senin ömrün boyunca iyi insan olma caban dürüstlüğün gayretin de komurdeki süs olsun. Gayet mantıksız.

Evren Kulacoglu 6 yıl

"Kötülük işleyenler ise, yaptıkları kötülük kadar ceza görürler. Kendilerini bir zillettir kaplayacak... Onları Allah’ın bu cezasından koruyup kurtaracak bir kimse yoktur. Yüzleri sanki kapkaranlık gece parçalarıyla kaplanmıştır. İşte onlar cehennemliktir. Hem de orada ebedî kalacaklardır. Gün gelir, onların hepsini bir araya toplayıp sonra Allah’a şirk koşanlara: 'Siz de, taptığınız şerikleriniz de yerlerinize!' deriz. Artık onları putlarından tamamen ayırmışızdır. Şerikleri: 'Siz dünyada bize tapmıyordunuz. Bizimle sizin aranızda şahit olarak Allah yeter. Doğrusu, sizin bize taptığınızdan hiç mi hiç haberimiz yoktu' derler." (Yunus Suresi, 10/27-29) Müminun Suresindeki Ayetin devamında bulunan açıklamalar bunların, Allah’ın ayetlerini inkar eden ve müslümanlarla alay edenler olduğu belirtilmektedir. Cehennemde ebedi kalacak olanların kafirler olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Aydar Hocam 6 yıl

Evren Kulacoglu Şu dünyamızda bile ceza kanunlarımız var bazen öyle bir suç işlersin ki müebbet hapis yersin bazen ufak tefek suçlar işler, Bir sene beş sene on sene 40 sene gibi cezalar alırsın cezan biter hapisten çıkarsın aynen öyle de, ahiret te de kafir olarak görenler müebbet hapsi yerler ebedi cehennemde kalırlar ama imanlıdır bazı günahlar işlemiştir cehenneme girer aldığı süre kadar cehennemde kalır sonra çıkar cennete alınırsın Allah'a dua et hidayetini dile kafir olarak ölme münafık olarak ölme müebbet hapsini yeme.

Aydar Hocam 6 yıl

Aydar bey tatlı tatlı anlatiyorsun da ekmek çalan ile devleti soyan aynı cezayı alır mı? Imansiz adama müebbet verdin de imanlı adamın günahlarının küçük olduğunu nerden çıkardın?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Sen bu hakikati anladın anlamazdan gelme

Aydar Hocam 6 yıl

Peki dusunucem üzerinde. Kıymetli zamaninizi ayırıp acikladiginiz için Allah sizden razı olsun. Diger tartışmada biri merak ediyor müslüman bir adam gitti tecavüz etti çocuğa sonra pişman oldu. Girer mi cennete var mı bunun hükmü kuran veya hadislerde?

Evren Kulacoglu 6 yıl

“Eğer ceza vermek isterseniz size ne yapıldıysa onun dengiyle ceza verin. Katlanacak olursanız kuşkusuz bu, katlananlar için daha iyidir.” (Nahl 126)

Aydar Hocam 6 yıl

Allah'ın indirdiği ile hüküm verin diyor maide 45. Ayet biz on da Kitapta onlara yazdıkki cana can göze göz buruna burun kulağa kulak dişe diş ve bütün yaralar karşılıklı misliyle kısastır. Kimki hakkını sadaka olarak başlarsa oda kendi günahları için kefarettir kimde Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

Aydar Hocam 6 yıl

Evren Kulacoglu cenabı hak kendisi için yapılan suçlara af getiriyor Şirk müstesna diyor.!! Ama kul haklarına karışmıyor kulu kula bırakıyor kul hakkında hak kula aittir, kul isterse bedel karşılığında af eder ya da kısas uygulatır, cana can dişe diş mala mal yaraya yaradı aynısını uygulatır.

Aydar Hocam 6 yıl

Kul Hakkı İle İlgili Hadisi Şerifler “Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin. Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da. Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir.” (Buhari, Rikak, 48) “Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir. Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır.”

Aydar Hocam 6 yıl