Halüsinasyon gerçek olabilir mi?

Bildiğim kadarıyla bilim Karanlık Madde ve Karanlık Enerji'yi kabul etmeye meyilli ve Evren'in %85-95'lik kısmının bu madde ve enerjiden oluştuğu düşünülüyor.

Kafama takılansa şu; böyle bir durum varken "halüsinasyon" denilen şeylerin gerçek dışı kabul edilmesi saçma değil mi?

Halüsinasyon gören insanlar o %85-95'lik dilim içerisinde bir yolculuğa çıkıyor olamazlar mı?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Hayır olamazlar. Çünkü halüsinasyona sebep olan mekanizmaları biliyoruz. Çünkü karanlık madde ve karanlık enerjinin ne gibi etkileri olduğunu biliyoruz. Keşke beynimize etkileri olsaydı. Böylelikle onların ne olduğunu daha kolay bir şekilde anlayabilirdik. Ama yok ne yazık ki, olması da olanaksız zaten.

Ö

"Olamaz" diyen ve insan gibi cevap veren birine denk gelmek güzel. Teşekkürler.

Ozan Ceferli 6 yıl

Rica ederim ne demek. Güzel bir noktaya değinmişsiniz bence. Eminim benim gibi bu konuları çalışan birçok kişinin aklından bu fikir geçmiştir. Karanlık madde elektromanyetizma ile etkileşmediği için, ayrı bir tayfa (spektruma) sahip bir takım şeyler olabilir mi düşüncesi yeni değil. Fringe dizisinde dahi bu türde bir düşünce vardı ama bunu karanlık maddeye bağlamıyordu. Olması güzel olurdu fakat bu olağanüstü derecede beklenmedik olurdu, çünkü sadece karanlık madde parçacığını değil, muhtemelen bildiğimiz bir bu kadar daha yeni parçacık olması gerekirdi. Bunları bir şekilde tespit edemiyor olmamız ve bunların var olduğuna inanmak için hiçbir gerekçemiz yok, uçan spagetti canavarı konumunda yani. Şu anda büyük bir otorite karanlık madde ve karanlık enerjiyi benimsetmiş olsa da, var olmadıklarını düşünen bilim insanı sayısı ciddi derecede fazla. Sadece elimizde yeterli gözlem olmadığı için, hangisi doğru bilemiyoruz. Olduğunu kabul edip ya varsa diyerek araştırma yapmak akla yatkın olduğundan, bu kadar meşhur durumdalar. Lakin net bir sonuç hala yok, sürprizlere açık olmak lazım

Ögetay Alcer 6 yıl

Tekrar teşekkürler.

Ozan Ceferli 6 yıl