Hanefilik mezhebini kuran imamı Azamdan neden bir tane bile hadis rivayet edilmemiştir?

Hanefilik mezhebini kuran Imamı Azamdan neden bir tane bile hadis rivayet edilmemiştir? Üstelik ebu hanifeye mürcii ve uğursuz deniyor.( Buhari, et-Tarihu’l-Kebir, VIII)

Lokman-6 . “İnsanlardan öylesi vardır ki, bilgisizce Allah yolundan saptırmak ve o yolu eğlenceye almak için, eğlencelik asılsız ve faydasız HADISLERI(sözleri) satın alır. İşte onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.”

FURKÂN-30: Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular.

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Lokman süresi sizi ve Furkan sureleri acaba sizimi tarif ediyor hadis demek söz demektir Allahı emir ve yasaklarını peygamberimizin tariflerini değilde sizin gibi din düşmanlarının söylediklerini kabul edenleri haber veriyor ayetlerin manalarını carpıtmayın lütfen

Y

ben kurana dikkat çekiyorum sadece hadislerle amel etmem

Mithat Togay 6 yıl

Peygamber efendimizin hadisleri ayetlerin acıklsması tefsiridir hadissiz kuran anlaşılmaz efendim ayetler förmül hadisler o förmülün cözümü dür unutma

Yörükoğlu Dağgezen 6 yıl

Yörükoğlu Dağgezen Kamer;17: And olsun ki Kuran'ı, öğüt olsun diye kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur? Kamer;22: And olsun ki, Kuran'ı öğüt olsun diye kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur? Kamer;32: And olsun ki, Kuran'ı öğüt olsun diye kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur? Kamer;40: And olsun ki, Kuran'ı öğüt olsun diye kolaylaştırdık; öğüt alan yok mudur?

Mithat Togay 6 yıl

Yusuf;2: Biz onu, anlayasınız diye, Arapça bir Kuran olarak indirdik. Neml;1:Tâ. Sîn. Bunlar Kur'an'ın, apaçık bir Kitab'ın âyetleridir.

Mithat Togay 6 yıl

İsra;9: Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.

Mithat Togay 6 yıl

Peygamber kurana tabi olduda siz niye olmuyorsunuz?

Mithat Togay 6 yıl

Bizim tabi olmadıgımızı sana kim söylüyor sen bu soruyu laik müslüman yetiştirme porejesini bu millete uygulayanlara sorsana dini egitimi yasaklayan dini bilgilerden mahrum bırakan müslüman çocugunu dini bilgilerden cahil yetiştiren nufus cuzdanındaki müslüman yazısından başka müslümanlıkla ilgi alakası kalmayan kişilere bakıpta dini müslümanları yargılamak karalamak basitcilikdir şöyle bir misal vereyim matematik bilen birkişiyi alış veriş yaparken para üstü verirken kandırabilirmisin kandıramassın degilmi bu milletin çocuklarına ilkokuldan ortaokul lise üniverstede dosdogru tam manasıyla dini bilgiler okutulsaydı acaba elhamı bilmeyen Ali kalkancı müslüm gündüz işid vb gibi sapık ajanların peşinden giderlermiydiler oyun başka önce cahil bırakıyorlar sonra ajanlarını görevlendirip bu cahilleri avlıyorlar müslümanları bölmek geribırakıp sömürmek için uyan bilader müslümanım deyipde güsül almasını abdest almasını bilmeden gezenler var bu ülkede

Yörükoğlu Dağgezen 6 yıl

Kuran diyorki onların çoğu şirk işlemeden iman etmez nasıl oluyorda allahın sözünğm üstüne dedikodu sözler ekleyip dogru yolda oldugunuzu yani peygamber gibş yasadıgınızı düşünüyorsunuz?

Mithat Togay 6 yıl

Mithat Togay isra suresi 9 ayette gecen iyi davranışda bulunanlar kimlerdir iyi davranışların ölçüsü nelerdir misal içki parası bulamayan içki komasına giren birine şu parayı alda içki içdiye para yardımında bulunmak iyi davranışmıdır biz bu ölçüleri peygamberimizin izahlarından ögreniyoruz

Yörükoğlu Dağgezen 6 yıl

Iyi insanın tanımınıda allah peygambere kuranla öğretti o halde sen neden kurandan öğrenmiyorsun?

Mithat Togay 6 yıl