"Kim kendini bir kavme benzetirse, o da onlardandır"
Bu bir hadis
Celal Şengör: "ırklara siyasi açıdan bakmak bilim değildir. Irklara siyasi açıdan bakarsanız bilim olmaz." demişti.(etik bakış)
Bu hadise bakınca, adaptasyondan bahsettiğini idrak ettim.
Mesela bir İran'lı kendisine Türk diyor, bu adamın torunları da kendilerine Türk diyor. Türk gibi yaşamaya devam ediyorlar.
(yanlış anlamadıysam Celal Şengör buna siyasi bakış diyor.)
Yani adamın İran'lı olup kendini Türk iddia etmesi emik bakıştır ama torunları beş kuşak gitmiş, halen Türk olduklarını iddia ediyorsa artık Türklük galip çıkar, adapte olur.
Adamın kendisini Türk iddia etmesi için Türklük alametleri olması gerekir.
Mesela:
Bir İngiliz ne kadar Türk'lere hayran olsa da, Türk olmayı kabul etmez.
Bir Karşıyaka'lı, Göztepeli olmayı kabul etmez.
Bir Galatasaray'lı, Fenerbahçe'li olmayı kabul etmez.
Değil mi ?
Sizce takım değiştirmemek için bu kadar ısrarlı olmalarının sebebi o takımlarda bir bağ hissetmeleri değil mi ?
Fenotip olarak Türklükle alakasız adamın, kendini Türk hissetmesi kanında Türklük olduğunu göstermez mi ?
RNA'da varoluşumuzdan bu yana bilgi saklanıyor bu bilgilerle bağlantısı olabilir mi ?
Yani adamın bu şekilde iddialarda bulunması bir genin cevapları olabilir mi ?
Mesela Kürtler:
Dağlık alanlarda yaşarlardı, yaşadıkları bölgeler tarıma uygun olmadığı için soygun yaparlardı, kolay yoldan para kazanmaya çalışırlardı değil mi ?
Bugün baktığımızda çoğu saldırıya meyilli, uyuşturucu satan kişiler kürt fenotipine sahip ama Kürt fenotipine sahip olup, suç işlemeyen, Türklük için çalışan kişiler mevcut.
Hadise dönelim
Bir kişi Türk olmak için çabalıyorsa, geçmişte Türk kanı bulaştığı ve zamanla yeniden Türk olacağını gösterir. Eğer hadis doğruysa, Hz. Muhammed(A. S.M) haklı ve bilimsel bir açıklama getirmiş oluyor. Zaten bütün canlılarla akrabağ değil miyiz ?
Son olarak
kişiler için; "Şu adam gözüme hoş görünmedi", "bundan kesin bir bela gelir" terimlerini kullanıyoruz. Bu şekilde düşünmemizin sebebi genlerimize kayıtlı olan bilgilerden ötürü olabilir mi? Atamızın şüphelendiği kişiye benzediği için şüpheleniyor olabilir miyiz ?
Tezlerim doğruysa; fenotip olarak İran'lı diyorsak ve genindeki düşünceleri inkar ediyorsak yine bilim olmayacaktır.
Gelecek sorulara cevap:
Irk yoktur demiyorum.
Celal Şengör'ü aşağılamıyorum.
Irk tanımı için yeni yöntemler geliştirilmesi gerekiyor.
Evrim Ağacı yanlısı değilim.
Evet hadisler şüpheli, hadisi görünce aklıma takıldı makale yazma gereği hissettim.
Etik olarak şunları söylemek isterim; bütün halklar ın kentlilileşmede ani kırsal alanda yaşadılar düz ovada yaşayamadılar ne zamanki nüfus arttı güçleri arttı ve ne zaman ki pazar ekonomisi gelişti o zaman kentlileşme başladı site şehirler kuruldu ve surlar duvarlar dikildi ve Kabilecilik ve Kabile devletleri kuruldu (derebeylikler, lordluklar) herneyse bu işin dönüşüm evresiydi. X ırkından birinin kendisini Y ırkından hissetmesi ve sonraki 5 kuşağın kendisini Y ırkından sanması yada Y ırkından olması adaptasyon değil asimilasyondur.
Yani bu kadar uzatmamın sebebi hadisi açıklamak için yeterli ve kapsamlı örnekler değiller demekti.
Şu söylenebilir bir file bakıp at ın tariflerini vermek fili ifade etmez at temsil etmez dolayısıyla gördüğünüz şey ile tarif ettiğiniz şey aynı olamaz çünkü fil ve at farklı fiziksel özelliklere sahip iki ayarı cins hayvandır ve bir at fil olamayacağı gibi filde at olamaz yada kendini öyle hissedemez.
Öncelikle hürmetli eleştiriniz için teşekkürler. Asimilasyon denilemez çünkü beyin zararlı gördüğü düşüncelere direk cephe alabilme kabiliyetine sahiptir. Örneğin: Bana Türkçülük üzerine bir kitap veriliyor kitabı heyecanla alır okumaya başlarım ancak hiç ÖĞRETİCİ OLMAYAN, komünizm propagandası yapan kitaplar hediye edilse alamam çünkü bana zararlı olacağını beynim biliyor ve bunu reddetmemi sağlıyor. Ama beynim komünizmi bilmiyor mu? Gayet iyi biliyor fakat neden reddediyor? Türkçülük propagandasını kabul ediyor da, neden komünizm propagandasını kabul etmiyor? İşte burada düşünmemiz lazım. Bazı insanlar da komünizmi kabul ediyor Türkçülüğü kabul etmiyor. Değil mi? Verdiğiniz örnekte fil ve at arasında bile benzerlikler vardır. Bir atın spermini, filin emriyosuna enjekte ettiğimizi düşünürsek, doğacak filde birçok fiziksel sorun olacaktır, at kuyruğu, at toynağı gibi özellikler de olacaktır. Bunlar birkaç kuşak gittiğinde belki de genlerin azizliğine uğrayıp bu özellikleri kaybedecek ve tekrar fil olacaklardır. Engelli doğan insanlara bakabiliriz mesela. Genler de düşüncelere uyum sağlayabilir. Sonuç olarak; bir kişinin cinsel eğilime yatkınlığı, bir ideolojiye bağlığı, yeniden kurtuluş özlemi duyması atasının ona bıraktığı gen mirasından ötürüdür.