Hangisi hızlı Python mı yoksa php mi?

Neden php, python dan daha hızlı iken web alanında python daha popüler? Python hızlı mı? Diğer popüler dillerden(java,..) tek farkı basit olması mı? GoLang mı Python mı? Web development için python öğreniyorum ve machine learning, big data da bilgi sahibi olmak için Python u seçtim. Doğru seçim mi? Bildiğiniz herhangi bir soruya veya sorulara cevap verirseniz sevinirim.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Benim yazılım dillerinde tabanım var Birçok dilin temel kısımlarını biliyorum Şuan ki aradığım dilin web site backendi de yazabileceğim ve kendi alanımda data&network gibi alanlarda uğraş edineceğim bir dil olmasını istiyorum Bu yüzden pythondan ilerlemeye karar verdim Hem kolay olması hem de hızlı olması beni python a itti Doğru seçim mi sizce?

E

ben Django yazıyorum. Şahsen memnunum.

Yaman Şen 6 yıl

Fakat bir projede beraber çalışabilecek yazılımcı sıkınttısı çekiyorum sürekli. Türkiye'de Django bilen az.

Yaman Şen 6 yıl

Ayrıca her müşteri Django gibi bir Frameworkle çalışmayı kabul etmeyebilir. Server sistemi farlklı. SSH yetkisi olmayan hosting'de barıdıramazsın. Şirket server'ında sana SSH yetki vermek istemezler.

Yaman Şen 6 yıl

Flask mı Django mu konusunda da çok yer okudum. Django daha gelişmiş ve Flask dan daha zor diye biliyorum. Bu yüzden Pythondan ilerlersem başlangıçta Flask öğrenmem gerektiğini de söylüyordu birkaç yerde

Eren Çınarlı 6 yıl

Istediklerim için bana Java yı öneren oldu Sizce Java mı Python mu?

Eren Çınarlı 6 yıl

Ben Pythoncuyum ama Java öğrenmeyi de istiyorum. Yapabiliyorsan her iksini de öğren.

Yaman Şen 6 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=75Ju0eM5T2c

Yaman Şen 6 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=NvWTnIoQZj4

Yaman Şen 6 yıl

Teşekkürler

Eren Çınarlı 6 yıl