Hareket ettirilmesi imkansız bir cisim ile durması imkansız bir cisim çarpışırsa ne olur?

com-cpb2jv9xsesti9arbdwq.jpg
Hareket ettirilmesi imkansız bir cisim ile durması imkansız bir cisim çarpışırsa ne olur?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
81
81 CEVAP

Durması imkansız cisim geri tepmez. Çunku geri teperken saniyenin milyonda bir sure icinde olsa durma yaşayacaktır. Bu durum da benim fikrim durması imkansız olan cisim hareket etmesi imkansız olan cismin yuzeyinden sürtünerek birazda olsa yonunu degistirerek yoluna devam eder.

İ

Peki ya hareket ettirilmesi imkansız cismin büyüklüğü, durması imkansız cisimden büyükse yani durması imkansız cismin sürtüp yön değiştirmesi mümkün değilse?

Mustafa Abıcaoğlu 6 yıl

O zaman.. Bir cismin yok olabilmesi icin sonsuz basinc uygulamasi gerekmektedir. Bu durumda bir cisim hareket etmesi imkansiz, diger cisim ise durmasi imkansiz. Bu durumda durmasi imkansiz olan cisim hareket etmesi imkansiz olan cisme sonsuz baski uygulayacagindan hareket etmesi imkansiz olan cisim yok olacaktir.

İbrahim Ballıkcı 6 yıl

Durması imkansız cismin sonsuz basınç aktarabilme (herhalde enerji transferi oluyor bu) özelliği varsa, hareket etmesi imkansız cismin de sonsuz basıncı absorbe edebilme özelliği vardır.

Mustafa Abıcaoğlu 6 yıl

Hareket etmesi imkansiz cisim gelen basincin aynisini geri tepecektir boylrlikle sonsuz basinc geldigi icin oda sonsuz basinc verecektir bu durumda ikiside yok olacaktir

İbrahim Ballıkcı 6 yıl

Hareket etmesi imkansız cisim, durması imkansız cisimden aldığı enerjiyi tekrar durması imkansız cisme aktarıyorsa, durması imkansız cisim neden yok oluyor?

Mustafa Abıcaoğlu 6 yıl

Geri tepemeyeceginden ister istemez oda verdigi basincin aynisina maruz kalacak

İbrahim Ballıkcı 6 yıl

Kalsın ne olacak ki? Durması imkansız bir cisim olduğundan bu basınç hareket enerjisine eklenecektir ki zaten bu hareket enerjisini çarpışma anında hareket etmesi imkansız cisme aktarmıştı.

Mustafa Abıcaoğlu 6 yıl

Peki sizce ne olur

İbrahim Ballıkcı 6 yıl

Durması imkansız cisim, hareket etmesi imkansız cisme çarptığında var olan hareket enerjisini (ki sonsuz oluyor bu enerji) bu cisme aktarmış oluyor (sonsuzun aktarılması?) Hareket etmesi imkansız cisim bu enerjiyi, hareket etmesi imkansız olduğundan dolayı yani ona aktarılan sonsuz enerjiden daha fazlasını barındırdığından dolayı (kütle?) etki tepki kanununca kendisine iletilen enerji kadar karşı bir enerjiyi (itmeyi) durması imkansız cisme tekrar iletecek (sonsuz enerji tekrar aktarılıyor) ve durması imkansız cisim geldiği yöne doğru gerisin geri bir şekilde hareketine devam edecek. Burada bu etki-tepki olayı (durması imkansız cismin, hareket etmesi imkansız cisme çarpma anı) planck zamanından ve planck uzunluğundan daha küçük değerlerde olmalı ki, durması imkansız cisim belirsizlik ilkesine tabii olsun ve aynı anda konumu ve spini (enerjisi?) ölçülemesin. Böylelikle durması imkansız cismin durduğunu tespit edecek bir gözlemci varlığına dair imkan kalmasın.

Mustafa Abıcaoğlu 6 yıl

Evet bu saatte balataları yaktığım doğrudur.

Mustafa Abıcaoğlu 6 yıl

Fizik kanunarini hic bilmiyorum benimkiler varsayim uzerine tabikide

İbrahim Ballıkcı 6 yıl

Zaten konu tamamen geyik yapmak üzerine yapılmış. Sonsuz ile sonsuzu tokuşturursak ne olur demişler kısaca.

Mustafa Abıcaoğlu 6 yıl