Hayvanat bahçeleri olmalı mı, olmamalı mı sizce?

Hayvanat bahçeleri olmalı mı, olmamalı mı sizce? Sırf biz onlardan daha zeki bir hayvan türüyüz diye bizim eğlencemiz için önümüzde, emrimizde sergi malzemesi mi olması lazım onların?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Bence olmalı, hayvanların şikayet ettiğini düşünmüyorum. Aç bırakılmadıkça ve eziyet edilmedikçe hiç biri "katlettiğimiz" doğalarına dönmek istemez.

E

Bu senin fikrin. Bir araştırma var ise paylaş.

Deniz Akcaa 5 yıl

O zaman tartışmanın ne anlamı var. Hayvanlar vahşi yaşamdan daha mutlu ise neden hayvanat bahçeleri olmasın? Zaten tartıştığımız konu hayvan refahı. Eğer mutlular ise karşı çıkılacak bir durum kalmaz.

Deniz Akcaa 5 yıl

Öncelikle şunu belirteyim ben bu siteyi severek takip ediyorum çünkü insanca tartışıp konuşabiliyoruz buna ihtiyacımız var. Özgürlüğe ihtiyacımız var kapalı, tel örgülerle çevrili bi yerde yaşayamayız. Karnımızı doyurmak için, bu kapitalist düzende bi işte çalışıp para kazanmamız lazım yani sosyalleşmeye ihtiyacımız var vb. Görüldüğü üzere bunlar hep insansı düşünceler ve ihtiyaçlar. Yani, bizim "esaret altındalar" diye düşüncelerimiz onlar için velinimet olabilir. Not: Elbetteki hepsi benm düşüncem bununla ilgili bir araştırma var mı bilmiyorum

Ersin Emer 5 yıl