Hiçbir şeye inanmamakta inanmak değil midir?

Hiçbir şeye inanmamakta inanmamaya inanmak değil midir?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

Hir bir şeye inanmıyorsan zaten hiç bir şeye inanmamaya inanmış olursun. Paradox bu. Fark eden bir şey yok. Hem hiç bir şeye inanmamak hemde inanmadıgına ınanmak diye bir şey yok. Bu tamamen kelime oyunu. Sen hiç bir şeye inanmıyorsun. İnanmamaya inanıyor degilsin. İnanmamaya inanma olayını at kafandan inanmamaya inanamazsın. Cunku zaten inanmamaya adamışsın kendini. İnanmamaya inanmak senın inanmama olayını yok eder.

Ş

Paradoks nedir çok merak ettiğim bir kelime

Emirhan Doriss 6 yıl

Paradox. Yani şöyle bir soru vardı bir zamanlar. Allah kaldiramayacagi bir taş yaratabilir mi? Şimdi. Allahin her şeye gücü yeter biliyorsun. Ama kaldıramayacağı bir tasi yaratamiyorsa nasil her şeye gücü yetiyor? Ya da yaratip ta kaldıramıyorsa yine her şeye gücü yetmeyen oluyor. Şimdi burada asıl mesele sorunun hatalı olması. Soru hatalı oldugu için cevaplari da hatali oluyor yani paradox. Içinden cikilamaz bir durum olusuyor. Kisaca paradox, çelişki ve içinden çıkılmasi imkansiz durum. Bu soruda da inanmamaya inanmak yine bir paradox bence.

Ş İsmail Burgucu 6 yıl

Kuzenim intihar etti ve mektubunda paradoksu kıramadım yazıyor du son cümlesinde

Emirhan Doriss 6 yıl

Biz de anlayamadık nedir paradoks nasıl kıramadı paradoksu nasıl birşeydir ki kıramadı soru işaretleri?

Emirhan Doriss 6 yıl

Sanırım kendisiyle alakalı içinden cıkamadıgı bir durumdan bahsetmiş. Nasıl bir şey tabi bilemiyoruz. Demek ki bu içinden cıkamama olayı o kadar büyük ve derinmiş ki intihara sürüklemiş. Üzüldüm basın sag olsun.. Kendi içinde bir şeyleri cozememiş sanırım yazık olmuş. Bu şey gibi aynı. 2 farklı insana aşık olmak. Ama ikisine de asık olmak. Birisini secememek gibi. Bu tam olarak paradox degil tabi de. Sanırım bu tarz bir şey onu intihara surukleyen. Normal farklı bir olay da olabılır yani ask degil mesele. Ornek

Ş İsmail Burgucu 6 yıl

Platonik bir aşk meselesi de vardı

Emirhan Doriss 6 yıl