Hz. Muhammed bulaşıcı hastalık yoktur sözü hakkında yorumlar

Bu hadisi okuyan Pastör müslüman olmaktan vazgeçti.
Bu günkü son hadisimiz de bu olsun. Başka yok.

com-ch7u5pn7penws0drj9h8.jpg
J
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Ugur hadis alimleri bu ilk hadislerin mekke döneminde peygamberin ilk peygamberlik zamanlarinda söylendigini ve bununla amacin hastaliklarin ALlahin unsuru ile oldugunu"buna bulasmakda dahil" oldugunu söylüyorlar , Yani tevhid inancindan uzak insanlarin tevhidle uyarilmasi gibi

Ebu Hureyre anlatıyor: Peygamberimiz (a.s.m): “Adva (hastalık bulaşması), safer (aç yılan saldırması), Hame (uğursuz kuş veya intikamını almamış ruhun kötülük yapması) diye bir şey yoktur.” buyurdu. Orada bulunan bir Arabî (bedevî): “Peki Ya Resulellah! Kumluklarda geyikler gibi -sapa sağlam- duran, sonra bir uyuz devenin içlerine sokulmakla uyuz olan develer için ne dersiniz?” dedi. Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.m): “Peki bu uyuz, ilk deveye nereden bulaştı?" diye buyurdu. (Müslim, Selam, 101)

Diğer bir rivayette Abdullah b. Abbas anlatıyor: Peygamberimiz (a.s.m): “Bulaşıcılık / hastalığın bulaşması diye bir şey yoktur.” buyurdu. Arâbî (bedevî, köylü bir adam): “Ya Resulellah! Biz uyuz olmuş bir keçiyi davarların arasına koyduğumuzda onların hepsi uyuz oluyor.” deyince, Peygamberimiz (a.s.m) “Ya Arâbî! Peki o ilk hayvanı kim uyuz etmişti?” diye buyurdu.(bk. Mecmau’z-zevaid, 5/102).
----------------------------
“Peki bu uyuz, ilk deveye nereden bulaştı?" diye buyurdu. (Müslim, Selam, 101)

Peki o ilk hayvanı kim uyuz etmişti?” diye buyurdu.(bk. Mecmau’z-zevaid, 5/102).

bu iki cümle hadisin neden söylendigini acikliyor zannedersem SEBEB

C