İdam cezası gelmeli mi?

İdam cezasinin gelmesi yada gelmemesi hakkinda neler düşünüyoruz?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
67
67 CEVAP

Nasıl bir sosyolog burubu bunu anlamadım suçun nasıl önleneceğini tartışmak yerine nasıl infaz edileceğini tartışılıyor arkadaşlar hangi isim altında toplandığınızı ya unuttunuz yada bilmiyorsunuz.

Y

Caydırıcılık da bir önleme yoludur

Yakup Yöndem 6 yıl

Kimseyi infaz etmiyoruz lütfen dikkatli okuyun.. Toplumun düşuncesi nedir bu konuda onu öğrenmeye çalişiyoruz..

Neslihan Capun 6 yıl

Çocuk tecavüzcüleri için nasıl engellenebilir fikriniz varmı. Yasalar aile terbiyesi aşırı baskı toplum baskısı ben o kadar düşünüyorum nasıl engellenebilir diye ama bu kötü durum içten geliyorsa ne yapacaksın. Benim önerim şu bir iki tane asacaksın bak bakalım kalıyor mu. Cezalar yetersiz. Adam iyi halden az ceza alıyor. Nasıl ve neden güveneyim bu durumda yasalara

Ela Bilican 6 yıl

Toplumun genel dusuncesi asalim keselim onlar hain vsvs intikamci bir anlayiş egemen bu belli. O yuzden bizde ne demokrasi gelisir nede insan haklari nede refah..

Seyh Gümen 6 yıl

Hocam, bazı suçları önleyemiyorsunuz, örnek; tecavüz, pedofoli, kasten ve keyfiyeten adam öldürmek vb. Gibi suçlara idam gelmesi şart... Bu da toplumsal caydırıcılık bakımından önemlidir.

Hasan Yarıs 6 yıl

Ayrica idamı Şeriat ile ilişkilendiren arkadaşlarım... ABD şeriat ile mi yönetiliyor diye sormak isterim!?

Hasan Yarıs 6 yıl

Arkadaşlar ben işlenen suçların infazsız kalsın demiyorum elbete cazası verilmeli ama idam vahşettir ne idam olsun nede parası olan cezasız kalsın toplum bireyini yaratırken güdümünde kaldığı korkularıile yaratır bireyde toplumunu yaratırken esiri olduğu korkularını kullanır biraz rasyonel olalım işlenen suçlarda hepimizin payı var.

Yahya Potçu 6 yıl

Yahya Potçu hocam yukarida vermiş olduğum örnekte pedofili olan bir bireye ne yapmamızı önerirsiniz?

Hasan Yarıs 6 yıl

Hasan Yarıs hocam inanın ne ceza verileceği konusunda net fikrim yok ama ağır bir ceza olsun isterim idamın dışında idam caydırıcı olmadığının kanıtıda ortada ABD'idam var caydırıcı değil iranda şeriat var caydırıcı değil ama bir suçun curumunda ciddi toplumsal etkenler var 2014 verilerine göre çocuk istismarınnın başından istanbul izmir adana gelilken en sonuncusu tunceli olmuş bunun nedenlerini yerelden araştırıp nedenlerini tespit edip önlemlerini ona göre alınmalı.

Yahya Potçu 6 yıl

Tereyağ bozulursa zehir oluyor insanın bozulmuşları dünyayı yakıp yıkıyor bin tane kanuna riayet eden ahlakı düzgün medeni insanı idare etmek üç tane hak hukuk tanımazı idare etmekten kolay yani caydırıcı cezalar olmazsa hali alem ortada

Yakup Yöndem 6 yıl