İlk kez bir fotoğraf makinesi alacağım öneriniz nedir?

merhaba. Kendime ilk kez bir fotograf makinesi alacagım ama ne alacagım konusunda kararsız kaldım. Ben yeni olmasını istediğim için canon 1200d yada 100d dusunuyordum ama bu islerden anlayan bir arkadaşım ikinci el alacaksan 1200d yada 100d yerine 600d, 650d yada 700d al dedi. Sizin bu konudaki öneriniz nedir?
ben biraz sakarlıgımdan dolayı saglam olmasını, piksel oranının yüksek olmasını ve günümüz teknolojisine uygun olmasını tercih ediyorum.

com-yuhpqj83ov4ucfq3nqvz.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

700d al hocam. Biraz da bütçeden bahsedersen daha rahat yardımcı olabiliriz.

H

ikinci el alacagım için bütçemin 1200 lirayı aşmasını istemiyorum. 700d biraz bütçemi aşıyor aslında.

Seçil Lyerhvynn 6 yıl

Anladım hocam. 100d ile 700d arasında sadece boyut farkı var. Onun haricinde birbirinin neredeyse aynısı. 100d nin elinizde daha kibar duracağı kanaatindeyim. 1000 serisi canonlara bulaşmanızı tavsiye etmem. Fotoğraf pahalı bir hobi gövdeyi aldıktan sonra lens isteyecek eğer kısıtlı bir bütçe ile uzun süre fotoğraf çekmek istiyorum diyorsanız canon makinelerden yana tercihte bulunmanız sizin için hem şimdi hem sonrası için daha yararlı olacaktır. Eğer ben fotoğrafa yatırdığım paraya sonrası için gocunmam derseniz sony a6000 almanızı tavsiye ederim. Çünkü sony fotoğraf makinelerinin lensleri kalitelerinden ötürü diğer marka lenslerden pahalıdır. Hakeza sony nin fotoğraf makineleri diğer markalarla karşılaştırıldığında aynı paraya hem daha iyi hem de daha fazla özellik veriyor. Seçim sizin

Hasan Kırıcı 6 yıl