İlk kez bir fotoğraf makinesi alacağım öneriniz nedir?

merhaba. Kendime ilk kez bir fotograf makinesi alacagım ama ne alacagım konusunda kararsız kaldım. Ben yeni olmasını istediğim için canon 1200d yada 100d dusunuyordum ama bu islerden anlayan bir arkadaşım ikinci el alacaksan 1200d yada 100d yerine 600d, 650d yada 700d al dedi. Sizin bu konudaki öneriniz nedir?
ben biraz sakarlıgımdan dolayı saglam olmasını, piksel oranının yüksek olmasını ve günümüz teknolojisine uygun olmasını tercih ediyorum.

com-yuhpqj83ov4ucfq3nqvz.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Fiyat üst limitin nedir?

E

1200 tl sanırım.

Seçil Lyerhvynn 6 yıl

Limiti 100-200 lira daha arttırıp 2. el bir Sony a6000 almanızı tavsiye ederim. Nikon ve Canon her ne kadar bunu kabul etmek istemese de şu an Sony'den birkaç ışık yılı gerideler. Geleceğin fotoğraf teknolojisi aynasız makineler. Madem yolun başındasınız, bir adım önde başlayın derim..

Emre Anıt 6 yıl

sony de çekilen fotoğraflarda açı çok dar görünüyor. Ben daha geniş acıyla çekmek istiyorum ama aynasız bir makinede bu mümkün değil sanırım.

Seçil Lyerhvynn 6 yıl

Bahsettiğiniz konu kamera üzerinde takılı olan lensle alakalı. Kit olarak satılan a6000 genellikle 16-50 mm lens ile birlikte geliyor ve 16 mm gayet geniş bir açı. Yok daha da geniş açılı fotoğraf çekmek istiyorum derseniz şayet 16 mm den daha geniş açılı bir lens almanız gerek. Bu da size hiç yoktan bir kamera parasına mal olur. Yani Sony de alsanız, Nikon da alsanız, Canon da alsanız sizin isteğiniz tamamen lens ile ilgili. Sony tavsiye etmemin sebebi geleneksel yöntemlerin dışında daha elektronik bir altyapıya dayalı olması ve aynı fiyata alacağınız bir Canon veya Nikon'dan çok daha fazla işlevsel olmasıdır. Akıllı telefon gibi sistemi üzerine uygulamalar yüklemenize dahi olanak sağlıyor. Wifi ve NFC mevcut daha ne olsun..

Emre Anıt 6 yıl

Arkadaşa katılıyorum fakat, her halükarda minimum 2x crop makine olduğu için 16x2 yani 32 mm olacak minimum çekim açısı. Canon alacaksanız 100D nin üzerinde alın. 7D olabilir. Başlangıç seviyesi olacağı için Aynasız makinelere uyumlu lensler pahalı gelebilir. Sony video olarak kabul en iyisidir fakat, sadece fotoğraf cekeceksen Canon oneririm

Aykut Erişken 6 yıl